NESTOR: – Dragos er en svært spennende venstreback – ØIF Arendal

NESTOR: – Dragos er en svært spennende venstreback

Håndballnestor Peter K. Berthelsen mener Dragos Hantaru vil passe perfekt inn i den hurtige håndballen ØIF Arendal skal dyrke.

Dragos Hantaru er klar for ØIF Arendal. Foto: Privat/Steaua.

– Dragos er en ung spiller som tidlig ble notert som et stort talent både i Romania og på blokka til en rekke europeiske klubber. I 2019 ble han, Alexandre Blonz og Valter Chrintz trukket frem i en kåring om talenter håndball-verden ville høre mer til. En spennende signering som passer godt inn i måten ØIF Arendals spillestil, fastslår håndballnestor Peter K. Berthelsen.
Berthelsen var blant annet trener for Larviks damelag på begynnelsen av 90-tallet og en velkjent herremann i håndballmiljøet. Han er også konsulent både for den tyske mesterklubbem Magdeburg og ØIF Arendal. Berthelsen var også assistenttrener i Aalborg da André Jørgensen Hofstøl var en av bærebjelkene der.

Dinamo
Sesongen etter at World Handball News trakk frem trekløveret i sine spalter, ble han plukket opp av den rumenske storklubben Dinamo Bucuresti. Der fikk han god erfaring fra EHF European League. For rumensk håndball har fått et oppsving de senere årene. I fjor sommer forberdte Dinamo nye, kraftige steg for å henge med i toppen av europeisk klubbhåndball da de hentet inn tidligere Barcelona-trener Xavier Pasqual. Med ham fulgte den ene stjernespilleren etter den andre med på lasset. Hantaru prioriterte derfor mulighet for spilletid og dro til erkerivalen Steaua Bucuresti. Der har den 94 kg tunge og 190 cm høye, eksplosive og duellsterke spilleren trivdes godt før han nå reiser nordover til ØIF Arendal og Norge i sommer.

– Han er spillende type, hurtig i beina, duellsterk og tovveisspiller. Dragos kommer fra en sterk håndballkultur, selv om ikke det rumenske landslaget de senere årene har vært å regne med i de store mesterskapene. Dragos blir en spennende tilvekst, sier håndballnestor Peter K. Berthelsen.

Utfyller
Fra før har ØIF Arendal Jørg William Fiala Gjermundnes og Hermann Thysted i venstre bakspillerposisjon.
– Han er en annen type enn Fiala Gjermundnes og Thysted, som begge er rene skyttertyper. Dragos kvaliteter og ferdigheter gjør ham til dyktig duellspiller med et godt blikk til kant og strek. Han kommer til å bevise sitt talent, slik at han i fremtiden kan vise seg frem i enda større ligaer enn de norske. ØIF Arendal vil være en god utviklingsplattform. Klubben får opp en svært motivert ung og utviklingsorientert venstreback, mener Berthelsen videre.

Ser bra ut
ØIF Arendals nye venstreback har signert en to-årskontrakt. Det samme har danske Matias Larsson fra den danske seriemester GOG, Aksel A. Strupstad og Birk Herman Inselseth gjort.
– Sammensetningen av den nye troppen ser veldig spennende ut, med mye tempo og gjennombruddshissig. Det ser bra ut, avslutter den danske håndballnestoren Peter K. Berthelsen.