SISTE: Lars Jakobsen har bestemt seg – ØIF Arendal

SISTE: Lars Jakobsen har bestemt seg

ØIF Arendals danske bakspiller Lars Jakobsen legger opp etter sesongen, men først skal han gi alt i sluttspillet og i cupfinalen om drøye tre uker.

Lars H. Jakobsen legger opp etter sesongen, men først venter morgendagens batalje hjemme mot Runar, videre spill i sluttspillet og cupfinalen i mai.

– Jeg legger opp som håndballspiller etter sesongen, bekrefter Lars Jakobsen til oifarendal.no tirsdag kveld.

Blir i Arendal
34-åringen jobber fulltid på Gard ved siden av håndballkarrieren. Bakspilleren ble nylig far til enda en ny dreng. ØIF Arendal har signalisert at klubben går nye steg i enda mer profesjonalisert retning med å legge treningene til dagtid fra og med neste sesong.
– Med full jobb og to barn er det ikke så mye tid igjen. Selv om jeg har vært skånet for store skader i karrieren er det sikkert klokt å legge opp i tide slik at kroppen er god også etter håndballkarrieren er over, erkjenner han.
Familien – som nå teller fire – har kjøpt hus og etablert seg på vestsiden av Tromøy. Dermed reiser ikke Jakobsen og familien fra byen. De forblir i Arendal selv om topphåndballen legges på hylla.
– Tromøy og Arendal er et flott sted hvor det er trygt og godt for hele familien. Her trives vi godt sammen med venner både fra håndballen og fra andre miljøer, sier han videre.
Dansken avviser ikke en rolle i ØIF Arendal i fremtiden.
– Nei, det kan godt være at jeg kommer til å bidra med noe. Det er litt for tidlig å si noe om hva det blir eller ikke. Mitt fokus er resten av sesongen, sier han.

ØIF Arendal takker for innsatsen så langt, Lars Jakobsen! Men, som du selv sier: sesongen er ikke over!

Moro
Dansken var først en sentral brikke i ØIF Arendal i perioden 2015/2016 og halve 2016/2017-sesongen. Deretter ble han hentet til den daværende kraftige satsingen i HC Midtjylland før et opphold i både Frankrike og Hellas ble erfart. Sommeren 2020 kom Jakobsen «hjem» til Arendal igjen.
– I min første periode i ØIF Arendal tror jeg vi spilte 16-17 kamper på rad uten å tape. Det har vært mange høydepunkter, men det var spesielt moro. I morgen møter vi Runar i den andre kvartfinalen og med seier der skal vi spille semifinale. Så kommer cupfinalen i mai mot erkerival Elverum. Det kan bli nye høydepunkter å ta med seg, håper han.

Runar må løse
For søndagens første kvartfinale var god både for Jakobsen og ØIF Arendal. Han sier spillerne allerede i bussen hjem fra Sandefjord var mentalt ferdig med 30-23 seieren.
– Vi var selvsagt fornøyd med egne prestasjoner, men vi vet også at det kun var første omgang. I dag har vi brukt tiden godt til å forberede oss mot Runar. I sluttspillet er det mye taktikk og nå er det Runar som må komme opp med noen nye løsninger. Vi har brukt tiden å justere de tingene vi ikke var gode nok på søndag. Det blir spennende og jeg håper det blir en hall full av folk som hjelper oss. Vi går inn i matchen med selvtilitt, avslutter Lars H. Jakobsen.

PS: Jakobsen har scoret 57 mål for ØIF Arendal i årets Rema 1000-ligaen. Mot Runar søndag scoret han fire nye mål.