KLAR FOR ØIF: – Jeg kommer til Norge for å kjempe om titler – ØIF Arendal

KLAR FOR ØIF: – Jeg kommer til Norge for å kjempe om titler

Den rumenske venstrebacken Dragos Hantaru er klar for ØIF Arendal. 24-åringen, som har spilt for Champions League-klubben Dinamo Bucuresti, er den fjerde nysigneringen før neste sesong.

Dragos Hantaru kommer til ØIF Arendal til sommeren. Denne sesongen har han spilt for Steaua Bucuresti. Sist sesong spilte han for Champions League-klubben Dinamo Bucuresti. I 2019 ble han løftet frem som en av tre «europeiske nykommere» som håndballverden garantert vil høre mer om i fremtiden. De to andre var den norske landslagskanten Alexandre Blonz og den svenske verdensmesteren Valther Crintz.

– Jeg valgte ØIF Arendal fordi dette er en fin utviklingsarena for meg som spiller. Jeg har også hørt mange gode ting om klubbens profesjonalitet. Det betyr at vi spillere kan konsentrere oss 100% om det vi skal gjøre, sier Hantaru til oifarendal.no.
I 2019 ble Hantaru løftet frem av det anerkjente håndballnettstedet World Handball News som en av tre europeiske stortalenter som håndball-verden garantert ville høre til. De to andre var norske Alexandre Blonz og den svenske verdensmesteren Valter Crintz. Hantaru var den eneste bakspilleren blant trekløveret nettstedet trakk frem.
Bakgrunn var prestasjonene den kommende ØIF Arendal-spilleren leverte for Dunarea Calarasi. Sesongen etter ble han innlemmet i den rumenske storklubben Dinamo Bucuresti.

Dinamo og Steua
Men, den 24 år gamle bakspilleren kommer til ØIF Arendal fra toppklubben Steaua Bucuresti. Der han har vært i en sesong etter å ha spilt for nettopp Dinamo Bucuresti i 2020/2021-sesongen. Der fikk han god erfaring fra gruppespillet i EHF European League. Dinamo Bucuresti rustet i fjor sommer kraftig opp da de hentet tidligere Barcelona-trener Xavier Pasqual og et tosifret nye stjernespillere. For å sikre nok spilletid byttet han ut Dinamo med Steaua. Den rumenske ligaen har hatt et solid løft de siste årene. Hans nåværende klubb Steaua Bucuresti kjemper om andreplassen i den rumenske toppserien bak stjernespekkede Dinamo. Nå venter en helt annen håndballkultur for 24-åringen. Hantaru er full av lovord om sitt nye håndballand, norsk håndball og nye hjemby.
– Norge har et av de mest betydningsfulle landslagene i verden. Elverum har markert seg og vunnet seriespillet i flere sesonger på rad, men fra neste sesong skal både Kolstad og vi i ØIF Arendal gi dem kamp. Jeg elsker håndballsporten og når jeg spiller håndball glemmer jeg alt rundt meg. Jeg er en helhjertet håndballspiller, sier Hantaru.

Dragos Hantaru, her med sin firbeinte venn, i leiligheten i Bucuresti. Hjemme i Romania bor han med sin kjæreste og hund.

Titler
For det har vært rift om rumenerens underskrift, men han valgte noe overraskende norsk håndball og ØIF Arendal som neste steg i egen utviklingskurve. For det er ikke ofte rumenske håndballspillere reiser til norsk håndball. 24-åringen skal ikke bare bidra til at ØIF Arendal skal løfte seg flere hakk på eliteserietabellen, men også ta nye steg i Europa. ØIF Arendal røk for franske PAUC i kvalifiseringen til EHF European League i fjor høst.
– Kampene i europacupene er alltid ekstra spesielle. Jeg håper å bidra til at ØIF Arendal kan ta nye steg også der, sier Hantaru som fullfører sin utdannelse denne sommeren.
Deretter setter han seg på flyet til Norge.
– Norge er annerledes enn Romania, men selv om jeg har bodd i hovedstaden Bucuresti i rundt halvannet år, kommer jeg fra en by på størrelse med Arendal. Derfor blir ikke overgangen fra storbyen til en hyggelig kystby i Norge så stor. Derfor er jeg trygg på at jeg vil trives i Arendal. For meg passer dette bedre. Samtidig er jeg veldig spent på den norske kulturen, håndballen og alt som venter meg der oppe. Jeg er nysgjerrig på nye miljøer og land, medgir han.

Duellsterk
Hantaru beskrives som en rask og duellsterk toveisspiller med skuddarmen i orden. Han beskrives også som en spiller med særlig godt blikk til kant og strek.
– Jeg har spilt venstreback i hele karrieren, men jeg kan også ta rollen som playmaker når det er behov, sier han.
Rumeneren er den fjerde nye spilleren som melder sin ankomst Sparebanken Sør Amfi til sommeren. Matias Larson kommer fra den danske seriemesteren GOG, Birk Hermann Inselseth kommer fra Bergen og Aksel Strupstad er hentet til ØIF Arendal fra Bækkelaget.
– Hjertet mitt brenner for håndball. Jeg gleder meg stort til å komme til ØIF Arendal og Norge, avslutter Dragos Hantaru.

Hantaru har foruten oppholdet i Dinamo Bucuresti også spilt for Dunarea Calarasi og CSM Bacau