SISTE: Strupstad klar for ØIF Arendal! – ØIF Arendal

SISTE: Strupstad klar for ØIF Arendal!

Aksel A. Strupstad ble kåret til årets strekspiller i Rema 1000-ligaen 2019/2020. Etter 12 sesonger i Bækkelaget bytter den 102 kg Oslo-gutten ut Bækkelaget med ØIF Arendal.

– Dette var en fin mulighet for å bli heltidsprofesjonell i en klubb som har et spennende prosjekt på gang. Klubben har også et klart mål om å spille i Europa. Dette gleder jeg meg til, sier Aksel A. Strupstad som i november var på rekruttlandslagssamling med vår egen Mario Matic.
Strupstad fullfører kontrakten med Rema 1000-ligakollega Bækkelaget ut inneværende sesong.

236 mål
Det er en bevegelig og målfarlig toveisspiller som fra sommeren av vender nesa sydover. I de tre foregående sesongene har han satt inn ikke mindre enn 236 mål fra linja. Denne sesongen har han foreløpig satt inn 67 mål.
– Spillestilen som klubben nå arbeider og planlegger ut fra er også et pluss med tanke på hvordan jeg best liker å spille. Et spill som prioriterer gjennombrudsspill og høyt tempo passer meg veldig godt, sier Strupstad som måler 1,90 meter og nevnte 102 kg.

Den nye ØIF-spilleren tilbringer mye tid med famile og venner. Her er familien Strupstad samlet på ett brett: Reidar, Erna og Irene (søster) og Aksel A. Strupstad.

Oslo-gutten, som fyller 25 år neste tirsdag, er tydelig på at han ønsker å være på plass der det skjer når kamper skal avgjøres og dueller tas.
– Jeg er glad i spilletid og glad i å ta ansvar i avgjørende situasjoner. Min styrke i det offensive spillet er rykket, sier Strupstad.
ØIF Arendals ferske signering har foruten tittelen som årets linjespiller i Rema 1000-ligaen for to år siden, to NM-gull i G20 med Bækkelaget på skryteveggen.

Quiz’et av mamma
Den blide Oslo-gutten innrømmer at han har begynt å lese seg opp på det som blir hans nye hjemby frem til 2024.
– Mamma quiz’et meg litt på lørdag. Arendal er flott sørlandsby ved havet med rundt 45000 innbyggere, og har et svært spennende håndballag som betyr mye for mange, svarer han.
Man skal ikke se bort fra at den snart 25 år gamle, kommende ØIF Arendal-spilleren, kommer til å danne seg et enda bredere bilde av Palmekystens kvaliteter og folk de neste årene.


– Beskriv opplevelsene dine som spiller i Sparebanken Sør Amfi?
– Trykket er kraftig og det er alltid moro å komme dit for å spille håndball. Publikum gir mye av seg selv. Det er opp noen hakk fra det jeg er vant med her i Bækkelaget. Når hallen er bygget om blir det plass til enda flere som kan støtte laget fra tribunen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å bli en del av dette, sier han videre.

Aksel André Strupstad, her på toppen av Galdhøpiggen. Foto: Privat

Relasjoner på banen
Som nevnt var Strupstad på rekruttlandslagssamling i november. Der fant han raskt tonen med ØIF Arendals playmaker Mario Matic.
– Han gleder jeg meg veldig til å jobbe og spille med. Mario har et ekstremt godt vurderingsspill og evne til å finne linjespiller, mener han.
Strupstad, som i vår blir ferdig med andreåret på fysioterapistudiet i hovedstaden, vil doble antall treningsøkter fra det han er vant med nå.
– Det blir en dobling. I dag er samtlige økter harde, men nå blir det mer tid til rolige treninger og god restitusjon. Det er en overgang jeg er klar for, sier Strupstad som betegner seg som en rolig type som er glad i rolige kvelder hjemme – gjerne med hjemmelaget pizza.
Hjemmelaget pizza blir det neppe førstkommende søndag. Da skal han vise seg frem i Sparebanken Sør Amfi, som Bækkelaget-spiller.
– Vi går selvsagt for seier der nede til søndag, sier han.
– Litt spesielt blir det okke som?
– Ja, det blir det, men desto mer viktig å være profesjonell. Jeg skal vise meg frem og vi skal vinne, avslutter Aksel A. Strupstad.

Vi ønsker Aksel Andre Strupstad velkommen til ØIF Arendal!

PS: Strupstad vokste opp i moderklubben Bjørndal IF, drøye ti minutter med buss fra Bækkelaget. Strupstad har vært Bækkelaget-spiller siden 2010.