VARSLER KRAFTFULLT TAKTSKIFTE – ØIF Arendal

VARSLER KRAFTFULLT TAKTSKIFTE

Konkurranse om håndballtronen på herresiden i Norge drar seg kraftig til. Nå blir det et kraftfullt taktskifte i Sparebanken Sør Amfi.

Magnus Søndenå og resten av ØIF Arendal-spillernes hverdag blir markant annerledes fremover.

I september 2009 spilte ØIF Arendal sin første kamp på toppnivå i Norge. Nedeneshallen ble fylt opp i debuten mot Sandefjord. Siden har klubben vunnet tre seriemesterskap, ett cupgull og vært en maktfaktor og en klubb å regne når man snakker om medaljer i toppen av norsk herrehåndball. I 2020/2021 ble det sølv i Rema 1000-ligaen. I kveld kastes vårsesongen i gang og i mai blinker en ny cupfinalefest for alle som er glad i ØIF Arendal. Som alle vet skjer det mye spennende både i Elverum og i Trøndelag. Norsk herrehåndball går en underholdende tid og sesonger i møte. For fremover blir det tøffere enn noensinne å hevde seg helt i toppen av norsk håndball. Det krever mot, råskap og en systematisk og kraftfull arbeidsinnsats av mange over lang tid. For ØIF Arendal skal være med i rotteracet som tegnes opp.

Taktskifte
Fra sommeren 2021 har alle deler av ØIF Arendals organisasjon evaluert og arbeidet frem en ny strategi- og langtidsplan. Nye tider krever mye av oss alle. Steiner er snudd én gang, to ganger og på ny. Flere ganger. Hele organisasjonen er utfordret. For alt som er bra i dag, skal bli bedre. Det blir et kraftig taktskifte. Vi skal ta deg med på et lite innblikk i hva som blir presentert de neste månedene.

Øker med 22%
ØIF Arendals siste budsjett før pandemien rammet oss alle lå på ca. 17 millioner kroner. Denne våren legger styreleder Bjørn Jensen frem et 2022-budsjett på 22 millioner for årsmøtet denne våren. Det er en økning på ca. 22%.  Dette betyr ikke at det blir lønnsfest i verken administrasjon eller på parkett. Økningen skal blant annet bidra til å øke antall ansatte i støtteapparatet og lønne flere spillere slik at spillernes arbeidshverdag legges til Sparebanken Sør Amfi fra morgen til ettermiddag.

Jørg William Fiala Gjermundnes.

Heltidsutøveren
Fra og med oppkjøringen til 2022/2023-sesongen skal spillergruppa som hovedregel starte arbeidsdagen med frokost i åtte-tiden om morgenen. Deretter vente en formiddagsøkt, fysisk trening, lunsj, analysearbeid, sosial omgang, restitusjon, fysioterapi og massasje før arbeidsdagen avsluttes med en ettermiddagsøkt. Hverdagen skal profesjonaliseres. Spillerne og klubbadministrasjonen legger i disse dager siste hånd på verket om en ny Players Lounge øverst i Sparebanken Sør Amfi. I løpet av kort tid innvies Players Lounge og ikke minst en egen styrkebu i umiddelbar nærhet til treningsfeltet. Samarbeidet med Olympiatoppen skal forsterkes ytterligere. Arbeidshverdagen og rammebetingelsene endres med andre ord kraftig. Å være ansatt håndballspiller i ØIF Arendal fremover vil bety en stor endring av hverdagen sammenlignet med idag.

Klubblegende Sondre Paulsen.

Støtteapparat
I 2021/2022 har ØIF Arendal trenerressurser fordelt på ca. 1,6 stilling. Det inkluderer hovedtrener, trener og engasjement av fysisk trener og målvaktstrener. Fra og med oppkjøringen økes støtteapparatet med én hel stilling. Dette betyr at det blir to heltidsansatte trenere, en hovedtrener og en trener. En fysisk trener skal ansettes i 50% stilling. I tillegg kommer målvaktstrener. Om ikke det var nok? Det medisinske støtteapparatet skal også styrkes.

Mario Matic.

Spillerscouting
ØIF Arendal har i lang tid arbeidet frem et helt eget analyseverktøy for å finne de riktige spillerne til håndballen ØIF Arendal skal være kjent for.
Det betyr også at det i skrivende stund pågår flere prosesser om hvordan spillerstallen skal se ut i årene fremover. Vi kan love en rekke spennende nyheter i løpet av våren!
For øvrig er implementeringen av vårt analyseverktøy allerede satt i gang, et verktøy som blir en integrert og naturlig del av arbeidet både med tanke på spillernes egenutvikling og lagets samlede utvikling. Vi våger å påstå at ingen andre håndballklubber i Europa kan skilte med vår nye bedriftshemmelighet. Av naturlige årsaker kan vi ikke fortelle særlig mye mer om den.

Kristijan Jurisic og Frederik Børm.

Marked
Næringslivet i Agder preges av optimisme, både med etableringen av batterifabrikken og ikke minst synergieffektene og alt som allerede har begynt å oppstå i kjølvannet av denne. ØIF Arendals taktskifte kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. Det er nå vi skal bli enda bedre sammen og i samarbeid med næringslivet.
Du har sikkert registrert at stadig nye sponsorer blir en del av ØIF Arendals sponsorfamilie. Våre eksisterende sponsorer forlenger med ØIF Arendal. Sponsorer forblir og styrker sine engasjement i klubben. Den tillitten tar vi på alvor.
Sponsorfamilien, som for øvrig var samlet til en etterlengtet sponsorfrokost tidligere i dag, vokser for hver måned som går. Klubbens B2B-nettverk trekkes uten unntak frem av sponsorene selv som nyttig, for å utvikle relasjoner på tvers av bransjer. Som alle vet, skaper relasjoner grobunn for salg og gode samarbeid. Lykkes næringslivet, lykkes ØIF Arendal.
Bedrifter tar ofte kontakt – selv om pandemien har herjet med oss alle – med klubbens salgsavdeling for å invitere klubben til en prat om muligheter. Vi kan trygt fastslår at klubbens salgsavdeling tas vel imot i en stadig større del av Agder.

Media
ØIF Arendal publiserer daglig ca. tre artikler på oifarendal.no. Vi skal bli bedre. Satsingen på Instagram og TikTok forsterkes. Vi når et stadig bredere og mer engasjert publikum i våre ulike kanaler. Media-avdelingen arbeider konkret med spesielt én nyvinning som våre følgere og lesere vil legge godt merke til i løpet av året. Vi gleder oss til å implementere rettighetene vi har kjøpt og sy sammen et enda bedre produkt og innhold. Våre lesere kommer til å få det med seg!

Nye Sparebanken Sør Amfi
Kravene for å spille i Europa øker. I desember vedtok bystyret 48 millioner til ny turnhall på Myra. Dette betyr at Sparebanken Sør Amfi kan bygges om til å huse 5000-5500 tilskuere når den nye turnhallen står ferdig.
Den varslede omleggingen betyr mer enn at enda flere samtidig kan oppleve fremtidige håndballfester i Sparebanken Sør Amfi. Omleggingen betyr at arealet til messer og konserter økes. Det betyr at vår dedikerte samarbeidspartner Canal Streets bransjekunnskap kan sørge for at artister som krever plass enn noen lokaler idag kan by på, også kan komme til Arendal utenfor sommersesongen. Nye Sparebanken Sør Amfi blir et sentrum for messer, større konserter, håndballfester og alt det som vi ikke har funnet ut av arenaen kan brukes til. Ennå. Vi gleder oss til alt faller på plass!

Håndbalshow hver gang!
Man planlegger ikke ombygging av en allerede stolt håndballarena uten å se nye muligheter. I løpet av mars måned kan arrangementssjefen trykke på knappen som vil åpne en verden full av underholdning og aha-opplevelser! Et banebrytende – eller det som garantert vil oppleves som rått – LED-skjermanlegg skal monteres i Sparebanken Sør Amfi. Dette vil gjøre håndballfestene i Sparebanken Sør Amfi til en enda råere underholdningsmaskin. Hvorfor? Fremtidens håndballfester er showbiz! Klubbens sponsorfamilie og annonsører vil nyte godt av mulighetene som bare venter på å bli tatt i bruk. Vi kan ikke avsløre for mye nå, men noen har vært i USA en haug med ganger gjennom pandemi og restriksjoner. Du kan glede deg!

Magnus Søndenå og Olaf R. Hoffstad.

Nye Final 4
Final 4 er et yndet konsept – ikke uten grunn – i store deler av håndballverden. Champions League får sin dramatiske avslutning i Køln på denne måten i mai hvert år. Det er rett og slett herrehåndballens dessert i mai/juni. I Danmark har konseptet hatt solid fotfeste i flere år.
Hva mer enn en håndballfesthelg, fylt med det beste hva norsk herre- og kvinnehåndball byr på – kan man ønske seg?
Cupfinalene i Norge har i en årrekke vært arrangert i Oslo Spektrum i romjula. Som mange allerede vet, er Arendal eneste aktuelle kandidat igjen til å huse en eventuell omlegging av cupfinalehelgen. Final 4 for både kvinner, menn og juniorer tenkes lagt til et eget arrangement i februar. Norges Håndballforbund skal etter planen ta en avgjørelse denne våren hvorvidt omleggingen blir en realitet, og legges til Arendal og Sparebanken Sør Amfi. Hvis alt går veien, slik ØIF Arendal, Arendals Næringforening, ArendalBy, Arendal kommune og alle andre aktører som har jobbet med prosjektet i flere år ønsker, kan Arendal bli fylt opp og besøkt av flere tusen mennesker til en langhelg i februar allerede i 2023 eller i 2024. Deretter er målet å lage tradisjon som håndball-Norge og vi kan være stolt av. Hvis Final 4-helgen blir en realitet, blir det rift om hotellplassene i februar hvert år!

Internasjonalt besøk
Eliteturneringen Skarpnes Invitational, med Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg og tyske SC Magdeburg (vant klubb-VM og leder Bundesliga), skulle vært spilt i Sparebanken Sør Amfi i august i fjor. Pandemien satt en brå stopper da. I august går vi på med nytt mot. SC Magdeburg og Bjerringbro-Silkeborg bekreftet sin deltakelse på ny i fjor høst. Hvilket lag som blir det fjerde, internasjonale storlaget som til sammen utgjør Skarpnes Invitational 2022 blir klart denne våren. Skarpnes Invitational er kommet for å bli. Eliteturneringen skal gi en flying start på 2022/2023-sesongen – både for det sportslige og ikke minst for publikum. Sparebanken Sør Amfi blir fylt med stjernespillere og håndballopplevelser som vil begeistre alle som nyter håndball best fra tribunen – og engasjere alle som får se heltene sine på nært hold hjemme i Arendal.

Sander L. Simonsen, her mot Kolstad høsten 2021.

Vil vekke oppsikt
Mens vi først er inne på den internasjonale arena. ØIF Arendal vil i første halvdel av 2022 komme med en internasjonal nyhet som garantert vil bli lagt merke til. Nyheten vil gi kraft bak det vi ønsker å få til og som hele organisasjonen jobber beinhardt for hver eneste dag hele året. Nyheten følger tråden om et kraftfullt taktskifte med internasjonal klang. Det er bare å glede seg!

Om ikke dette skulle være nok for en stund, så kommer det flere nyheter enn de vi har hintet om over. Det blir rett og slett et taktskifte i kampen om å edelt metall. For det blir mange gode nyheter fremover. Vi gleder oss til å dele alt med dere!