FINAL 4: – Hele byen er med på dette – ØIF Arendal

FINAL 4: – Hele byen er med på dette

Norges Håndballforbund var tirsdag på orientering i Sparebanken Sør Amfi. Tema: Arendal er eneste kandidat til å huse en ny, stor turnering på norsk jord.

En rekke aktører står bak ønsket om å arrangere Final 4 i NM i februar i fremtiden. Tirsdag var Norges Håndballforbund på orientering i Arendal. Her orienterer ordfører Robert C. Nordli om samarbeidet mellom sentrale aktører i arbeidet med å få Final 4 til Arendal.

Det skriver Agderposten.no tirsdag kveld. Som oifarendal.no tidligere har skrevet, vedtok bystyret i Arendal kommune like før jul 48 millioner til ny flerbrukshall på Myra. Det betyr at turnforeningen kan flytte over i den vedtatte flerbrukshallen når denne ferdigsstilles, noe som dermed gir rom for at Sør Amfi kan bygges om til å huse enda større kulturarrangement og idrettslige begivenheter enn idag.
Tirsdag var Norges Håndballforbund på orientering i Sør Amfi, og Arendal-aktørene er ifølge avisen nå eneste kandidat til å huse en ny, stor turnering på norsk jord, skriver avisen.
Sentrale aktører som ordfører Robert C. Nordli, næringssjef Kåre Andersen, kommunedirektør Harald Danielsen, Canal Street-nestor Mats Aronsen og fylkesordfører Arne Thomassen var blant aktørene i møtet. Ifølge Agderpostens reportasje var aktørenes tale klokkeklar:
– Hele byen er med på dette.

Håndballforbundet jobber med mulighetene ved å endre dagens NM-modell med cupfinale i romjula, til en større Final 4-turnering over en helg i februar. Tanken er at den potensielle nyvinningen blir et tettpakket sluttspill med semifinaler og finaler for begge kjønn i løpet av en helg – med en folkefest som vil fylle opp hoteller, restauranter og ikke minst Sparebanken Sør Amfi. Avisen skriver også at ØIF Arendals og Arendals planer er nå eneste alternativ som arrangør om NM-konseptet endres. Det bekrefter håndballforbundets arrangementssjef Kia Haftorn Otnes og arrangementsansvarlig Simen Bamrud Aaberg overfor Agderposten.

I 2023 kan Magnus Søndenå juble hemningsløst i det som muligens blir et nytt Final 4-konsept i NM. ØIF Arendal spiller som kjent NM-finale i mai, en finale som skulle ha vært spilt i Oslo Spektrum i romjula. I fremtiden kan semifinaler og finaler for begge kjønn bli lagt til Arendal om NHF endrer nevnte konsept.

– Planene til ØIF har bekreftet det vi hadde trodd og håpet på forhånd. Vi er veldig imponert over samhandlingen mellom aktørene i prosjektet. Det er Arendal vi har valgt å gå videre med fordi vi synes de har levert det mest gjennomarbeidede prosjektet. Hvis ikke det blir Arendal må vi starte på nytt, med cupfinaler i Spektrum igjen, sier Haftorn Otnes til avisen om avgjørelsen som forventes avklart innen noen måneder.

Hoteller booket
– Får vi dette til Arendal, vil vi bruke alle restaurantene og alle hotellene i byen. Alle vil bidra til dette. Vi har bevist før at vi er Norges beste på samhandling her. Det skal vi bevise igjen med Final 4 neste år, sier daglig leder i Arendal Næringsforening Morten Haakstad ifølge avisen.
ØIF Arendal har allerede reservert alle hotellene i byen, opplyster ØIF Arendals arrangmentssjef Per Carsten Michelsen til Agderposten.
En av hovedgrunnene til at de norske håndballklubbene vil gå bort fra dagens NM-finaler er fordi det er nesten ingenting å tjene økonomisk på å spille seg til cupfinalen på grunn av Oslo Spektrums dyre leie. Under tirsdagens møte var den nevnte ombyggingen av Sparebanken Sør Amfi tema, særlig med tanke på den mulige publikumskapasiteten som allerede i 2023. Avisen skriver at Frank Valle fra Tribunemannen for å orientere om å bygge en midlertidig tribune med plass til et sted mellom 1.600-1.700 tilskuere, som vil gi en kapasitet i 2023 på rundt 4.200 sitteplasser før en permanent ombygging finner sted. For det er liten tvil om viljen til å få dette til:
– Hele landsdelen står bak dette. I forhold til det praktiske og det tekniske. Disse folkene kan dette. Jeg håper dere (håndballforbundet) skjønner at vi får dette til, sa fylkesordfører Arne Thomassen ifølge Agderpostens artikkel.