Vant cupgull med ØIF – nå kjemper han for sitt «nye» hjemland i dødens gruppe – ØIF Arendal
SAMSUNG CSC

Vant cupgull med ØIF – nå kjemper han for sitt «nye» hjemland i dødens gruppe

Petar Topic rakk å vinne både cupgull og bli seriemester for ØIF Arendal den halve sesongen han var i Norge. I kveld blir han sentral når Ungarn skal kjempe seg videre i EM.

Petar Topic er født i Kroatia, men har nå også ungarsk pass. Den tidligere cupmesteren med ØIF Arendal fra 2014, spiller nå sentral rolle for Ungarn.

Den høyreiste strekgiganten på 2,01 meter og drøye 115 kg på badevekta kom til Arendal i desember 2014. Drøye to uker etter ble han cupmester da ØIF Arendal tok klubbens første, nasjonale tittel. ØIF Arendal vant også sitt første seriemesterskap senere samme sesong med Petar Topic på laget. Det ble med det ene halvåret for kroaten i ØIF Arendal. Samme våren dro han tilbake til makedonske Metalurg, før ferden gikk videre til ungarske Vaci KSE. I 2017/2018 ble han hentet til en av toppklubbene i Ungarn, Balatonfüredi KSE. Topic har fått på karrieren i klubben ved Balatonsjøen. For få år siden fikk han ungarsk statsborgerskap, noe som har gjort ham aktuell og siden uttatt til et av landslagene til en av de mest håndballinteresserte nasjonene i Europa. Topic har i dag dobbelt statsborgerskap.

Petar Topic, her i aksjon mot Haslum i 2015. Helt til høyre står Magnus Søndenå som idag spiller i ØIF Arendal.

Småskadet profil
Men er det ikke Bence Bánhidi som er Ungarns store mann på strekposisjon? Jo, men han plages av en vond ankel, noe som har gjort at den opprinnelige kroaten og tidligere ØIF Arendal-spilleren har fått mer spilletid. Topic har tatt godt vare på sjansene han har fått. I søndagens knepne seier i den fartsfylte gruppespillkampen mot Portugal var han solid defensivt og satt inn tre mål fremover. Ungarn vant 31-30 etter at Elverums Dominic Mathe satt inn seiersmålet fem sekunder før slutt.
Ungarn tapte som kjent svært overraskende mot Nederland i den første gruppespillkampen. Situasjonen er enkel: Topic og Ungarn må vinne kveldens kamp mot Island, i det som med rette kan omtales som «dødens gruppe» – særlig etter at Nederland overraskende spill, for å gå videre til mellomspillet i eget mesterskap. Topic satt for øvrig inn ett mål i den første EM-kampen mot Nederland.

Kveldens kamp mot Island kastes i gang klokken 18 og sendes på Viaplay. Vi ønsker Petar og Ungarn lykke til mot Island i kveld!

PS: Mellomspillet består av to grupper med de to beste lagene fra hver av de seks gruppene. Mellomspillet starter torsdag og avsluttes neste onsdag. Semifinalene spilles neste fredag, og finalene spilles neste søndag.