SKJEBNEKAMP I KVELD:- Det har ikke gått noe tog her for de som tror det – ØIF Arendal

SKJEBNEKAMP I KVELD:- Det har ikke gått noe tog her for de som tror det

Tidligere landslagsspiller Magnus Søndenå har tro på at landslagsgutta slår tilbake etter Russland-tapet i kveldens skjebnekamp i EM.

Magnus Søndenå, som selv har 13 landskamper under Christian Berge, tror håndballgutta reiser seg i kveld mot Litauen og sikrer seg plass i mellomspillet i EM.

– Troppen er full av spillere med ekstreme kvaliteter. Mediene stresser nok mer enn hva spillerne gjør. Det er ikke første gang de har tapt en kamp som de burde ha vunnet. Gutta reiser seg, tror ØIF Arendals Magnus Søndenå før den siste gruppespillkampen som spilles i slovakiske Kosice mot Litauen.

Landslagstrener Christian Berge, her i aksjon som Elverum-trener i Sparebanken Sør Amfi, og Norge spiller skjebnekamp i EM i kveld. Taper man, kan man gå glipp av mellomspillet for første gang siden landslaget slo gjennom i EM i Polen i 2016.

Mellomspill
Søndenå har selv 13 a-landskamper, alle under landslagstrener Christian Berge. ØIF Arendals bakspiller mener Norge skal være bedre enn Litauen – som er kveldens motstander. Norge bør vinne for å unngå alle mulige om og men med tanke på hvilke lag som går videre til mellomspillet som avvikles i Bratislava fra torsdag av.
– Dette takler gutta på en god måte og i kveld blir det en god opplevelse. Selv om man har tapt en kamp, har ikke toget gått. I gjennombruddet i Polen så det heller ikke lyst ut etter første kamp. Så slo gutta gjennom, sier Søndenå og sikter til EM i 2016 da Norges håndballherrer tok 4.plass og for alvor slo gjennom blant det norske håndballpublikum.

Lange dager
Søndenå er sikker på at spillerne har lagt det knepne 23-22 tapet mot Russland lørdag bak seg. Søndag morgen sto det Litauen på alle plan på spillerhotellet.
– Uansett om man vinner eller taper så må man få ut den siste kampen av kroppen, både fysisk og mentalt. Berge er en håndballnerd som som har ufattelig lange arbeidsdager i mesterskap. Det analyseres nonstop og han sover litt her og litt der. Gutta er topp forberedt til hver kamp. I kveld skal de angripe.
– Er det norske håndballpublikummet blitt for kravstore allerede?
– Nivået i EM holder et skyhøyt nivå. Det er så mange gode, sultne lag som vil opp og frem. De som har sett Nederlands to kamper forstår hva dette handler om, sier han og sikter til mesterskapets store overraskelse så langt – som tapte knepent mot Ungarn søndag kveld.

-Selv om Litauen er et lag som er antatt svakere må man kjempe for alt. Ingenting kommer gratis. Man skal heller ikke glemme at Norge har flere skadde spillere som ikke er med, samtidig som vi vet at spillerne knapt har hatt juleferie etter en høst med mange kamper. Jeg tror det er vanskelig å forstå hvor hardt det er. Det kan også tenke at håndballjentene har skjemt oss bort i mange år med noen sinnsyke resultater. Det blir vanskelig å kreve medaljer, men ingenting er umulig. Det har gutta vist før, fortsetter han.
– Og i kveld snur prestasjonene?
– Ja, i kveld får gutta en god opplevelse mot antatt dårligere motstand, avslutter Magnus Søndenå til oifarendal.no.

PS: Norges skjebnekamp i EM har avkast klokken 20:30 og sendes på TV3/Viaplay.