Finalearenaens ilddåp – ØIF Arendal

Finalearenaens ilddåp

Det er kanskje ikke så rart at ungarerne ikke har for mange publikumsrestriksjoner når EM kastes i gang i kveld. For EM blir landets og Budapests nye storstues store ildåp.

MVM Dome i Budapest ble åpnet for to måneder siden og tar 20.022 tilskuere. I Ungarn det ikke smittevernsrestriksjoner knyttet til antall publikummere. Foto: EHF

Den nye hallen som ble ferdigsstilt for to måneder siden, ligger i Budapest og bærer navnet MVM Dome. Det nye arenaen huser 20.022 tilskuere. Byggingen startet i september i 2019. I MVD Dome spiller selvsagt vertnasjonen Ungarn og gruppe B. Den flunkende nye arenaen huser også mellomspillet og finalehelgen.

Norge skal ikke spille i Ungarn, men i Slovakia. Norge åpner i kveld mot hjemmenasjonen Slovakia i Slovakias nest største by, Kosice. Norges gruppe spiller i byens storstue, Steel Arena.

Steel Arena i Kosice, Slovakia. Det er her Norge spiller sine gruppespillskamper i EM. Foto: By RickRichards – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=78932909

Kampene som spilles i Slovakia i mesterskapet spilles foran maksimalt 25% av tilskuerkapasiteten i de ulike hallene i Slovakia. Det betyr at Norges gruppespillskamper kun spilles for rundt 2000 publikummere, i hallen som først og fremst brukes til ishockey og basketball.

Om Norge går videre til mellomspillet spilles disse i hovedstaden Bratislava. Der er kapasiteten noe høyere, men likevel blir maksimalt 2500 tilskuere å finne på tribunen i mektige Ondrej Nepela Arena grunnet smittevernsrestriksjonene i Slovakia. Arenaen ble opprinnelig bygget i 1940, men har siden da vært gjenstand for en rekke oppgraderinger. Arenaen er i dag mest kjent for å være hjemmearena for KHL-laget Slovan Bratislava i ishockey. Ondrej Nepela var for øvrig en tsjekkisk kunstløper med OL-gull fra 1972 som høydepunkt.
Den fjerde EM-arenaen ligger i Szeged i Ungarn. Det ungarske storlaget Pick Szeged holder til i byen. Alexandre Blonz’ klubb flyttet i desember inn i en helt ny arena, Pick Arena. Den har en kapasitet på rundt 8000 tilskuere.

Pick Arena ble åpnet i desember. Til daglig spiller Alexandre Blonz og hans Pick Szeged kamper i den nye arenaen. Foto: EHF

Den femte og siste arenaen er i ungarske Debrechen, Fønix Arena. Den har kapasitet på 6500 i håndballsammenheng.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/01/13/komplett-em-program/