ERLANDSEN: – Aksel er med på rekruttlandslaget fordi vi tror på ham – ØIF Arendal

ERLANDSEN: – Aksel er med på rekruttlandslaget fordi vi tror på ham

Rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen beskriver ØIF Arendals nyervervelse som solid med internasjonalt potensial.

Aksel A. Strupstad, her i aksjon for Bækkelaget i 2019/2020-sesongen mot ØIF-legenden Eirik Heia Pedersen.

– Aksel har arbeidet hardt i mange år, men vært litt usynlig før han har kommet godt frempå den siste tiden. Han er en solid spiller, spesielt bra bakover og god til å bevege seg i angrep. Han beveger seg på intuisjon og rykker bra, beskriver rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen strekspilleren som blir å se i ØIF Arendal i tre sesonger fremover.

Geir Erlandsen. Foto: NHF

Tøff konkurranse
Strupstad markerte seg positivt på sin første rekruttlandslagssamling i november. Han ble også uttatt til ny samling i januar, men skader satt ham på sidelinja. Rekruttlandslaget samles igjen i mars og i april. Det arbeides med landskamper mot rekruttene til verdenmester Sverige, opplyser Erlandsen.
– Det er knallhard konkurranse på strekposisjon i Norge, men verken Aksel eller andre er tatt ut på rekruttlandslagets samlinger for moro skyld. Rekruttlandslaget huser spillere som Christian (red.anm: Berge) og meg ser for oss kan være med oppover og ta nye steg. De som er med på rekruttlandslaget har vi tro på kan klatre opp på internasjonalt nivå, sier Erlandsen videre.

Miljøbytte
Erlandsen skryter av Bækkelagets trenere og hovedtrener Jørgen Laugs påvirkning på Oslo-guttens utvikling den senere tid. Den nye hverdagen som venter i ØIF Arendal blir likevel markant annerledes for spilleren som ble kåret til årets strekspiller i 2019/2020-sesongen. Regimet som venter ham i Sparebanken Sør Amfi betyr blant annet en dobling av treningsmengden.
– Et miljøbytte gjør ofte at spillere tar nye steg. At han nå kommer inn i et miljø som skal trene to ganger til dagen gjør at han vil løfte seg. Han kommer til å gli godt inn i miljøet nede hos dere i Arendal, tror Erlandsen som synes det er udelt positivt at ØIF Arendal svarer på Kolstads storsatsing og Elverums nåværende forsprang med et solid taktskifte og økt profesjonalitet i alle ledd.
– Norsk håndball blir stadig bedre. Slike grep ØIF Arendal nå tar vil styrke norsk håndball og muligheten for at flere spillere får trent mer og bedre, avslutter rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen.