Her skal gutta «bo» fremover – ØIF Arendal

Her skal gutta «bo» fremover

ØIF Arendal går inn i 2022 med det største budsjettet noensinne. Det betyr blant annet to faste treningsøkter på dagtid og en ny «Players Lounge» som ventes klar i løpet av våren.

Dette rommet, helt opp under taket i Sparebanken Sør Amfi, blir omgjort til Players Lounge. Her kan spillerne være når mellom treningene i Sparebanken Sør Amfi.

– Jeg liker taktskiftet klubben nå legger opp til, sier en fornøyd Olaf R. Hoffstad.

Olaf R. Hoffstad liker det han ser om dagen. Fredag var han banens gigant mot Tønsberg Nøtterøy. Nå skal han og resten av lagkompisene endelig få sitt eget fristed i Sparebanken Sør Amfi. For fra og med neste sesong blir rammebetingelsene enda bedre i jakten på ære og metall.

Største noensinne
For det er liten tvil om at det spisser seg kraftig til i toppen av norsk herrehåndball. Elverum har levert solid i flere år og Kolstads storsatsing krever en enda mer målrettet spissing for å henge med i racet om medaljer og ære. Om årsmøtet i mars vedtar styrets forslag til budsjett, møter ØIF Arendal 2022 med tidenes største budsjett.
– Det betyr også at lønnsbudsjettet økes slik at spillerne kan kompenseres for at de rett og slett er mer bundet til jobben i ØIF Arendal. 2022 er året der vi tar et nytt steg med å være en helprofesjonell klubb, sier daglig leder Bjørn Gunnar Bruun-Hansen til oifarendal.no.

Players Lounge
Et av tiltakene er utvikling av en egen Players Lounge i øverste etasje i Sparebanken Sør Amfi. Arbeidet med å omgjøre det store kontorlokalet som tidligere har vært brukt til administrasjon – med utsikt over hjemmearenaen – er i full gang. Sofaer, flatskjermer, kaffemaskin, godstoler, arbeidsstasjoner til studenter og håndballtaktisk analysearbeid, shuffleboard, bordtennisbord er på vei inn. Det skal ikke stå på muligheter for lagets yngre spillere og de mer erfarne herremenn når hverdagen endres.
– Først og fremst skal dette være et sted å være for oss spillere. Treningsmengden skal økes betraktelig med en fast økt før lunsj og en økt etter lunsj. Players Lounge skal være sted for oss spillere der vi kan være sammen før, mellom og etter trening. Samholdet er sterkt idag, men dette vil gjøre troppen enda mer sammensveiset. Hverdagen som det nå legges opp til ser meget bra ut, sier Olaf R. Hoffstad som like før jul skrev ny kontrakt med ØIF Arendal. Fredag banket han inn 11 mål da Tønsberg Nøtterøy ble sendt hjem med 40-29 tap.


– Dere kommer ikke til å gå lei av hverandre?
– Nei, snarere tvert om. Alle her er selvgående mennesker som jakter utvikling hver dag. Da må vi også være sammen. Loungen vil også bidra til at to verdener kobles litt tettere sammen. Sosiale tilstelninger skjer som oftest hjemme hos noen av spillerne i dag. Her får vi samlet alt vi trenger og som gjør at vi kan lande litt, være sosiale og ha det fint sammen. Den nye hverdagen vår vil også forskyve dagene våre slik at vi er ferdige på jobb klokken 16 og ikke på kvelden som idag. Dette betyr også at den nye hverdagen bli enklere for spillerne som har stiftet familie og fått barn. Dette er utvilsomt et stort, viktig og riktig steg. Vi får samlet oss på en helt annen måte når vi får vårt eget fristed mellom de fysiske slagene. Jeg tror dette blir et helt konge, mener Hoffstad.
– Og det blir vel en del gaming her inne – mellom analyseverktøyene, som skal få rikelig med plass?
– Ungdommen i dag spiller vet du. Her skal det være noe for alle, smiler han og presiserer at skjermene som skal monteres på veggen også blir hovedkvarteret for analysearbeidet som skal styrkes betraktelig som en del av arbeidet med å ta opp kampen mot Elverum og Kolstad.
Langbordet skal stå fast til lunsj og diskusjoner.
– Det blir hjertet i rommet. Her kommer garantert en del verdensproblemer til å bli løst, smiler venstrekanten.

Sammen
Players Lounge er et kjent fenomen i en rekke storklubber i internasjonal sammenheng. Hoffstad tror loungen rett og slett vil bidra til at hverdagen blir litt mer behagelig mellom slagene på styrkerommet, i hallen eller i den nye styrkebua som også skal settes i stand.
– Kjøleskap, mikrobølgeovn, airhockey, dart og ikke minst en stor sittegruppe foran en av tv-skjermene. Dette blir veldig bra, mener han.
– Alt er ikke helt spikret, men poenget er at vi får være sammen.

Her er deler av spillergruppa samlet på sidelinjen nede i Sparebanken Sør Amfi. Før, mellom og etter trening og kamp blir Players Lounge opp under taket et felles fristed for spillerne.

Må følge med
Budsjettøkningen gir også økte ressurser til fysiske trenere, medisinsk støtteapparat og trenerressurser generelt. I andre enden kreves resultater.
– Dette taktskiftet signaliserer at flere spillere kan leve av å spille håndball og da må lønningene økes i takt med profesjonaliteten. Players Lounge er ett tiltak, men vi skal vi bli bedre og levere resultater i det kappløpet som skjer på toppen av norsk herrehåndbal idag, må klubben også styrke det sportslige opplegget. Det kreves en gjennomarbeidet plan, ressurser og vilje. Den satsingen som vi spillere er forespeilet er et svar på det. Min tro har aldri vært sterkere, fortsetter formspilleren.
Og trodde du den nye loungen er åpen for alle?
– Nei, dette skal spillernes fristed. Det som snakkes om i loungen, forblir i loungen. Selv ikke du får komme inn her uten avtale, avslutter en smilende Olaf R. Hoffstad og sikter til klubbens nettredaksjon.

Men, nettredaksjonen har fått audiens til å vise frem den nye Players Lounge når alt er ferdigsstilt.