HOFFSTAD: – Det hjelper godt på når man har en duracell-kanin som også vil løpe litt – ØIF Arendal

HOFFSTAD: – Det hjelper godt på når man har en duracell-kanin som også vil løpe litt

11-målsscorer Olaf R. Hoffstad var blid som bare en vestfolding kan være etter kveldens storseier mot Tønsberg Nøtterøy.

Etter kampslutt hjalp toppscorer Olaf R. Hoffstad til med å rydde bort kampgulvet i Sparebanken Sør Amfi.

– Vi hadde bestemt oss for å løpe, løpe og løpe. Det lyktes vi godt med og særlig etter hvilen. Å vinne og score mye skaper selvtillitt, oppsummerer banens bestemann og 11-målsscorer.
– Det hjelper godt på når man har en duracell-kanin som også vil løpe litt, gliser Hoffstad og gir en velfortjent klaps på ryggen til kollega Magnus Søndenå i pressesonen etter kampslutt.
For det er liten tvil om at de hurtigtogene kniver seg mellom om å være raskest. Søndenå satt som kjent ny klubbrekord da spillerne møtte opp til trening igjen etter jule- og nyttårsfeiringen. Den tidligere rekorden var det Hoffstad som hadde.
– Jeg hører ikke hva du sier og forstår ikke hva du snakker om, ler Hoffstad mens Søndenå passerer ham på høyre side.
For det var mange glis å se etter kampslutt i Sparebanken Sør Amfi fredag kveld.
– Det er dette vi vil. Løpe, løpe og løpe. Vi var enig om heller å akseptere en teknisk feil eller to i bytte mot et tempo som skulle ligge helt på tålegrensa, sier Magnus Søndenå.

Justerte
ØIF Arendal ledet 21-17 til pause. Selv om Kristijan Jurisic leverte 10 redninger på 27 skudd (37%), fikk man ikke omsatt hans bidrag bakerst på en skarp nok måte fremover. Etter hvilen overtak Ivan Eres. Han løftet målvaktsspillet ytterligere og endte med en redningsprosent på 48% etter hvilen. Redningene og et skarpere forsvarsspill ble omsatt i en rekke kontringer. ØIF Arendal vant til slutt 40-29.
– Vi slipper kun inn 12 mål i andre omgang og forsvaret sitter bedre. Dermed får Ivan bedre betingelser og vi får løpt så mye som vi ønsker, sier Hoffstad som satt seg selv på benken drøye elleve minutter før full tid. Da hadde han blant annet flydd inn en praktscoring og til sammen elleve mål i kveldens storseier.
– Det må da være greit, gliser Hoffstad igjen.
– Hvor mye betyr det at man har en målvakstduo som leverer?
– De rydder opp etter oss når vi driter oss ut i forsvar. Ekstremt betryggende og dermed fikk vi den berømte ketchup-effekten slik vi virkelig har jobbet hardt for i januar måned, sier han videre.

Magnus Søndenå serverte lagkompisene sine ni målgivende pasninger i kveldens storseier.

Helt konge
Hoffstad og Søndenå er tydelig at storspillet skal fortsette når Fjellhammer gjestes onsdag til uka.
– Vi har en høne å plukke med dem etter tapet her hjemme i høst, sier Magnus Søndenå.
Etter Fjellhammer-kampen venter Bækkelaget hjemme i Sparebanken Sør Amfi søndag om ei uke.
– Hvordan skal dere holde trykket?
– Vi har formen inne og skal gjøre jobben på trening hver eneste dag, avslutter kampens store spiller Olaf R. Hoffstad.