PANZA: – Regelendringen gjør toveisspillere enda viktigere – ØIF Arendal

PANZA: – Regelendringen gjør toveisspillere enda viktigere

I dag ble det kjent at Bergens høyreback Birk Hermann Inselseth blir ØIF Arendal-spiller etter sesongen. Det skaper flere muligheter taktisk, mener ØIF-trener Luka Panza.

Luka Panza, her i passiar med målvaktstrener Åsmund V. Strat.

– Birk er en ung spiller med bra potensial som skal utvikles videre her i ØIF Arendal. Birk vil gi enda flere taktiske muligheter avhengig av hva slags spill og motstander vi møter, mener Panza.

Birk Hermann Inselseth som en såkalt toveisspiller – en sentral egenskap i moderne håndball.

Toveisspiller
ØIF-treneren beskriver den opprinnelige Sandefjords-mannen som en tydelig toveisspiller. Toveisspiller betyr at man har kvaliteter nok til å spille både forsvar og angrep. Neste sesong trer den nye regelendringen om en større avkastsirkel i kraft. Det betyr at tempoet vil gå opp og at mulighetene for å bytte inn rene forsvarsspillere går ned. Toveisspillere blir dermed enda viktigere i fremtidens håndball.
– Birks kvaliteter skaper flere muligheter. Utvilsomt, gjentar Panza.
Han trekker også frem Inselseths ferdigheter og relasjoner til linjespillere og kantspillere i innspill -og utspillssituasjoner.
– Vi har stor på Birks samlede ferdigheter som skal styrke vårt spill og konsept. Han vil øke nivået og kvalitetet i troppen vår, avslutter Luka Panza.

PS: I skrivende stund er Inselseth spilleren som har scoret flest spillemål for Bergen.