– Han er en «killer with a baby-face» – ØIF Arendal

– Han er en «killer with a baby-face»

ØIF Arendal-trener Luka Panza skryter av Fredrik U. Venemyrs håndballinstinkt.

ØIF Arendal-trener Luka Panza liker at klubbens unggutter tar steget opp på toppnivå. Foto: Fjellhammer/H. Grundel
Fredrik U. Venemyr har flere gode kamper å se tilbake denne sesongen. Her mot Nærbø i fjor høst hvor han scoret to mål.

– Fredrik har levert en fin utvikling gjennom hele sesongen. Han har tatt vare på mulighetene som har kommet, sier Luka Panza om ungdomslandslagsspilleren som har fått kontrakt med ØIF Arendal.

Potensial
Venemyr, som har scoret åtte mål så langt denne sesongen i Rema 1000-ligaen, fylte 18 år i januar. Panza mener kantspilleren har et godt potensial for å bli en stabil toppspiller på sikt.
– Han er en «killer with a baby-face»-type, humrer Panza og fortsetter:
– Fredrik er ikke så skremmende når man ser ham, men når er på trening og i kamp er det fullt fokus og han utstråler en dedikasjon til håndball som er avgjørende for å lykkes på sikt. For oss som klubb er det også viktig at unge spillere som Fredrik tar steget opp, mener Panza.

Repertoar
Kroaten, som fortsetter som ØIF-trener under kommende sesongs nye hovedtrener Heine Jensen, beskriver Venemyrs skuddrepertoar som godt, men at utviklingsarbeidet ikke må stoppe opp.
– Angrepsmessig har han som sagt et bra potensial, men i det defensive arbeidet må han arbeide med detaljene og posisjoneringe. Vi har noe å jobbe med også neste sesong, men Fredrik er først og fremst tilbudt ny kontrakt fordi vi tror på ham, avslutter ØIF-trener Luka Panza overfor oifarendal.no.