SISTE: Venemyr har skrevet kontrakt med ØIF Arendal – ØIF Arendal

SISTE: Venemyr har skrevet kontrakt med ØIF Arendal

Den lynraske ungdomslandslagsspilleren Fredrik U. Venemyr har skrevet kontrakt med ØIF Arendal.

Hurtigtoget Fredrik U. Venemyr har gått gradene i Øyestad IF. Nå har han skrevet kontrakt med ØIF Arendal.

– Først og fremst synes jeg det er utrolig gøy å få muligheten til å være med når klubben skal ta nye steg og bli enda mer profesjonell. Jeg liker klubbens nye taktskifte og ØIF Arendal er en finfin plass for meg når jeg skal utvikle meg videre som håndballspiller. Jeg gleder meg, smiler en strålende fornøyd Fredrik U. Venemyr.

Laurits Rannekleiv var raskt frempå med gratulasjoner overfor Venemyr etter seieren hjemme mot Nærbø i fjor høst.

Noe overrasket
ØIF Arendal-trener André Jørgensen Hofstøl var tydelig i fjor sommer om at klubbens unggutter, enten man hospiterer eller har fast kontrakt, skal få spilletid gjennom sesongen. 18-åringen, som også spiller for Øyestads 2.divisjonslag og Lerøy-satsing i G18, er selv noe overrasket over tillitten han er gitt gjennom sesongen.
– Nei, jeg hadde ikke sett for meg å få så mye spilletid. For min del handler det om å være klar når jeg får muligheten. Det er bare å klinke til når sjansen byr seg, men litt overrasket er jeg over antall minutter på banen så langt denne sesongen, mener han.
– Et bevis på at hardt arbeid lønner seg?
– Joda, det er kanskje det, svarer han.

Å klinke til har Venemyr gjort opp mot flere ganger. Unggutten trekker frem de to målene hjemme mot Nærbø like før adventstiden satt inn – og ikke minst å minuttene han fikk mot det franske stjernegalleriet PAUC i kvalifiseringen til European League i fjor høst. Venemyr står med 13 kamper og 8 mål så langt denne sesongen.
– I kampen mot Nærbø gikk det veldig fint for min del. Jeg var klar da jeg fikk sjansen. Det er dette handler om, gjentar han.
– Mot PAUC gikk en liten drøm i oppfyllelse. Jeg var på banen mot spillere som har vunnet alt som vinnes kan. Det var stort, men de er mennesker de også, fastslår han.

Venemyr avbildet etter at han scoret seiersmålet på straffekast i siste sekund mot Sverige i en turneringen i Spania i fjor høst.

Mentor-skryt
Venemyr og Sebastian L. Simonsen har begge hospitert gjennom hele sesongen. Foran dem i køen står Olaf R. Hoffstad.
– Miljøet blant oss som spiller venstrekant er supert. Vi er flinke til å pushe, tipse og støtte hverandre. Å ha Olaf som mentor når man er ung er veldig fint. Han er flink til å støtte, lære meg nye triks og tipse om både tekniske og mentale ting, sier han videre.
Venemyr erkjenner at det blir beintøft å fravriste mentoren plassen, men sier hardt arbeid over tid er eneste farbare vei.

Fredrik U. Venemyr (t.v) og Frederik G. Børm.

Ungdomslandslag
Venemyr er også fast inventar på 2004-landslaget (ungdomslandslaget). I høst satt han blant annet inn seiersmålet fra 7-metersmerket ved full tid mot søta bror i en turnering i Spania.
– Å være i ØIF Arendal er for meg det beste for også å kjempe om spilletid på landslaget. Der gjelder det også være klar, utnytte og gripe de mulighetene som kommer, mener han.
Han er også tydelig på at spilletiden for Øyestads 2.divisjonsherrer neste sesong blir viktig for å få nok kamptrening.
– For meg handler det om å ha en treningshverdag med elitelaget, være med i 2.divisjon og føle på og å ta et tydeligere ansvar der. Det er en god kombinasjon, men det er klart at det er spilletid på det høyeste nivået som driver meg, forteller han.

Mentor igjen…
Venemyr har ett år igjen på studiespesialisering på Arendal VGS. Også i den sammenheng peker han på struktruen og systematikken som mentor Hoffstad representerer for ham.
– Olaf har vel ett år igjen av mastergraden sin, som han kombinerer med fulltidssatsing på håndballen. Han viser at man kan få til begge deler. Han inspirerer oss unge og meg til å få til begge deler på best mulig vis.
– Så 2022/2023 blir enda bedre for din del?
– Ja, for jeg skal utvikle meg og da må det bli bedre, avslutter Frederik U. Venemyr overfor oifarendal.no.

Vi er stolt av å ha deg med videre i ØIF Arendal, Fredrik!

PS: Venemyr debuterte for ØIF Arendal i Rema 1000-ligaen hjemme mot Kolstad da han var 16 år.