Fredrik skal vise seg frem i beryktet arena – ØIF Arendal

Fredrik skal vise seg frem i beryktet arena

Torsdag spiller Frederik U. Venemyr og Norges ungdomslandslag mot Portugal. Kampen spilles i det som engang var en beryktet spansk arena.

Fredrik Venemyr, som representerer Øyestad IF/ØIF Arendal og det norske ungdomslandslaget, spiller turnering i Spania denne uka.

LINK TIL DE TRE KAMPENE UNGDOMSLANDSLAGET SKAL SPILLE FINNER DU NEDOVER I ARTIKKELEN.

-Det er et godt treningsmiljø her og jeg håper på gode og jevne kamper. Det skal bli interessant og moro å få matchet seg mot nye spillere og ny motstand, sier Frederik Venemyr på telefon fra Spania til oifarendal onsdag kveld.

Beryktet
Venemyr, som leverte en solid andreomgang i 40-22 seieren borte mot Bækkelaget søndag kveld, er i den norske ungdomslandslagstroppen som møter Portugal torsdag kveld, Sverige fredag og vertsnasjonen Spania lørdag.
Samtlige kamper i turneringen skal spilles i Quijote Arena – engang en fryktet og beryktet arena, da verdens beste klubblag i perioden 2000-2010, Ciudad Real, drev de fleste lagene, som kom på besøk de drøye tjue milene utenfor hovedstaden Madrid, til vanvidd.
Den daværende spanske klubben, med spillere som Olafur Stefansson, Luc Abalo, Arpad Sterbik – og det som i sin tid kunne krype og gå av spanske stjernespillere på laget, vant Champions League tre ganger.

Dagens Kielce-trener Talant Dushabaev var også sentral i prosjektet før klubben forsvant ut av det internasjonale håndballkartet i 2011. Deler av klubben – om man kan si slikt – gjenoppstod i et kortvarig forsøk under navnet til Atletico Madrid, med blant annet den kroatiske legenden Ivano Balic på laget. Atletico Madrid forsvant så ut av håndballkartet etter 2012/2013-sesongen. I den avsluttende sesongen var for øvrig den tidligere norske landslagsmålvakte Magnus Dahl en del av det spanske stjernelaget. Dog, denne helgen er det fremtidens stjerner som skal leke i Quijote Arena som kan huse opp til 6.800 tilskuere. Hallen ble åpnet i 2004. Idag spiller BM Alarcos Ciudad Real sine hjemmekamper i arenaen.

Torsdagens kamp mellom Venemyr og Norge vs. Portugal blir streamet gratis her fra klokken 17:30:

Fredagens kamp mot Sverige har avkast klokken 17:30 og kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=qc56i3PlynA

Lørdagens kamp mot vertsnasjonen Spania har avkast klokken 20:00 og kan ses her: