Videre til 3.runde etter 35-19: – Det gleder meg at unggutta igjen presterer når de får sjansen – ØIF Arendal

Videre til 3.runde etter 35-19: – Det gleder meg at unggutta igjen presterer når de får sjansen

Vertskapet tok ledelsen 2-0, men derfra ut og ut handlet det meste om ØIF Arendal. Kobbelet av unggutter ØIF Arendal tok vare på sjansen de fikk og vant til slutt 35-19. Dermed er første hinder på veien mot Spektrum unnagjort, i det som ble sjefens offisielle debut etter at han ble hovedtrener på permanent basis.

Jakob F. Lorentzen, Henrik Øygarden, Adrian G. Evensen og Magnus Søndenå var sentrale mot Randesund i kveld.

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARTIKKELEN.

-Ungguttene må ta vare på sjansene de får. Nå har samlet sett tatt godt vare på sjansene de har fått i oppkjøringen. De må prestere hver gang de er på banen. Da vil de få mer spilletid. Min filosofi er at det er viktig å bruke hele laget. Når de presterer, blir det enklere å gi de sjansen når større oppgaver venter utover i sesongen, sier Jørgensen Hofstøl som selvsagt var fornøyd med å vinne sin første offisielle kamp etter at han fikk jobben på permanent basis i vår.
– Alltid deilig å vinne, smiler han.

Som ventet
Det var imidlertid vertene i grønt som kom best og friskest i gang i Sukkevannshallen. 1-0 og 2-0 ble satt inn til stormende jubel foran et entusiastisk hjemmepublikum. Derfra ut og handlet det meste om ØIF Arendal. Til pause hadde ØIF Arendal allerede begynt å rullere på mannskapet. Til pause sto det 9-19 på måltavla. Pussig nok, var starten på 2.omgang en tro kopi av åpningsminuttene i den første omgangen. Randesund satt inn omgangens to første mål, av samme spillere – i samme rekkefølge (!). Men, det hjalp lite for hardt kjempende Randesund-spillere. Overmakten ble som ventet for stor utover i den andre omgangen.

Evensen best
Henrik Øygarden spilte store deler av oppgjøret og jobbet jevnt og trutt. Hurtigtogene Adrian G. Evensen og Fredrik U. Venemyr satt begge inn fire mål. Jakob Lorentzen viste nok engang hva treningsmoral betyr i praksis. Han endte med tre scoringer. Sebastian L. Simonsen satt også inn en scoring i oppgjøret.
Adrian G. Evensen ble for øvrig kåret til kampens beste spiller.
– Adrian leverte en solid figur, er sjefens dom.
Nevnte Øygarden ble sammen med Magnus Søndenå mestscorende i kveld, med fem mål hver.
– Jakob er alltid til å stole på. Han gir jernet uansett hva som står i veien. Utrolig deilig å ha en spiller i troppen. Derfor er det gøy når han også leverer når han får sjansen, sier Jørgensen Hofstøl videre.
Han trekker også frem Kristian Rammel, som også fikk testet seg i det offensive spillet. I treningsturneringen på Fjellhammer sist helg, ble han matchet forsiktig i det defensive spillet.

Det var også gledelig at Ivan Eres og Magnus Søndenå igjen var å se på banen. Eres var tilbake etter komplikasjoner etter vaksinering, mens Søndenå strever med en lumsk rygg. Begge sto over hele treningsturneringen sist helg.
– Søndenå ble matchet forsiktig, men leverer fint når han er inne. Han viser frem en spisskompetanse og noen fine stegskudd. Nå får vi bare jobbe han helt frisk, sier han videre.

Magnus Søndenå ble matchet forsiktig i kveldens 2. runde-kamp i NM mot Randesund i kveld. Her i passiar med ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen etter kampslutt.

Få svar
Selv om kampforløpet gikk som forventet, er det likevel få svar å hente når man møter antatt svakere lag som til vanlig har fast tilhold nedover i divisjonssystemet.
– Fikk du svar på noe nytt?
– Nei, ikke egentlig – bortsett fra at ungguttene som får sjansen presterer hver gang. Det er en styrke, gjentar og avslutter André Jørgensen Hofstøl.

Dermed er ØIF Arendal videre til 3.runde i NM. Det blir klart senere i kveld om det blir Herulf Moss eller Ski som blir motstander i 3.runde. Den runden skal spilles innen 8.september.


Kampfakta 2.runde NM, Randesund – ØIF Arendal 19-35 (9-19)
Sukkevannshallen, Kristiansand, 24.08.2021
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Henrik Øygarden (5), Adrian G. Evensen (4), Mario Matic (1), Richard Lindstrøm (2), Kristian Rammel (2), Magnus Søndenå (5), Sondre Paulsen (1), Olaf R. Hoffstad (3), Frederik U. Venemyr (4), Jakob F. Lorentzen (3), Sebastian L. Simonsen (1), Lars H. Jacobsen (1), Frederik Børm (2).
Randesund: Jesper S. Mathisen (3), Erik Sørensen (1), Martin S. Setlo, E. Grundetjern (1), Oskar G. Odden, Kristian M. Larsen (3), Johan C. W. Schønberg (3), Kristoffer A. Hornnes (4), Tarjei Byholt Aas, Ole Lervik Corrigan (1), Bjarne Røvang, Anders M. Tryfoss (2), Stian N. Michalsen (1), Nicolai B. Haugen, Magnus H. Antonsen.
Dommere: Ivar Hagen, Arne M. Kristiansen
Antall 2-min ØIF Arendal: 2×2 min
Tilskuere: 61