Nye ØIF-ansikter: – Da ØIF Arendal tok kontakt, tok det ikke lang tid for vi heiv oss rundt – ØIF Arendal

Nye ØIF-ansikter: – Da ØIF Arendal tok kontakt, tok det ikke lang tid for vi heiv oss rundt

Parhestene Einar Lande Johansen og Christopher Sveen Rode har jobbet med og for en rekke håndballklubber i nær 20 år. Nå blir de en del av ØIF Arendal-familien.

Einar Lande Johansen og Christopher Sveen Rode er nye ansikter i ØIF-familien. Duoen skal bidra i gruppa som har ansvar for musikk/speaker-tjeneste, samt i marked og arrangement. Bildet ble tatt i helgen, da duoen styrte musikken under Skarpnes Invitational. Einar var også speaker i lørdagens kamper.

-ØIF Arendal er en ekstremt spennende klubb med visjoner. Det ønsker vi å være en del av. Da vi ble spurt om å komme nedover og bli en fast del av ØIF-familien, var det bare å takke ja. Vi skal jobbe med en del ting i klubben, uten at alt er helt spikret ennå, smiler parhestene Einar Lande Johansen og Christopher Sveen Rode.
Parhestene satt sitt preg på Skarpnes Invitational fredag og lørdag med musikk og speakertjeneste i samarbeid med vår alles Knut Georg Kvifte.

En liten drøm
– Jeg har lenge hatt lyst til å bli nærmere kjent med ØIF-familien, Svermen og alle som er i og rundt klubben. Tidligere har det ikke passet å komme nedover, men da corona-epidemien slo til fikk både Christopher og meg tid til å tenke. Vi hadde behov for et miljøskifte og da er det vel ingen klubber som passer bedre enn ØIF Arendal. Nå passet det og jeg gleder meg stort til å komme skikkelig i gang, sier Einar Lande Johansen.
Duoen skal bidra i gruppa som har ansvaret for musikk/speaker, arrangement, marked og annet arbeid som det er nok av i en klubb som ØIF Arendal.
– Det baller nok på seg, humrer Lande Johansen.
– Dette er noen skikkelige gode gutter, som vi er glad for at har valgt oss i ØIF Arendal. Vi tror de bidra med sin kompetanse og gjøre oss enda litt bedre, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til oifarendal.no.

Kragerø
Lande Johansen har vokst opp i Kragerøhallen, men etter at ungdomskarrieren fant han en ny vei innenfor håndballen. I samme hall, selvfølgelig.
–  Jeg startet opp som speaker i Kragerø i helt tilbake i 1994. Jeg ble etter hvert en slags pioneer innen det å sette musikksnutter til mål, situasjoner, skader og alle andre ting som skjer gjennom en håndballkamp. Jeg har vært med på hele reisen fra da vi satt med gode, gammeldagse kassetter og måtte time snuttene på sekundet, til mini-disc og til dagens heldigitale opplegg.
Lande Johansen sier det har gått med mye tid for å samle inn morsomme snutter og musikksnutter til en hver passende anledning.
-Det har vært en lang reise musikkmessig, humrer han.

Nå tar han og Sveen Rode med seg den dyrbare musikkatalogen sørover til ØIF Arendal og Arendal.
-Inntrykket av menneskene og klubben så langt er udelt positivt. Jeg har lyst til å bidra med min kompetanse til å gjøre klubben enda bedre. Jeg gleder meg også til å lære av de flinke folkene som er i klubben, sier han fornøyd.

Knut Georg Kvifte har vært speaker og sentral del i arbeidet med å gjøre kampene enda bedre for publikum. Nå får han flere med på laget.

Eliteklubber
Christopher Sveen Rode og Einar Lande Johansen har jobbet sammen både i Haslum og Stabæk (kvinner). Parhestene har også vært en del av administrasjonen i Fold HK. De har også leid ut kompetansen til andre klubber siden de ble parhester. Duoen har fått flere tilbud fra andre toppklubber om å bli en del av laget, men da ØIF Arendal kom på banen
– Nå passet drømmen fint med min livssituasjon. Valget var ikke vanskelig, sier en fornøyd Sveen Rode som flytter til Arendal i løpet av kort tid.

Bærum
Sveen Rode har vært Floor-manager i klubbene han har vært en del av.
– Forklar?
– Da har man ansvar for dommere, at pressen får gode arbeidsforhold og andre ting som å streame kamper og en hel rekke andre ting, forklarer 44-åringen som også har hatt ansvar for håndballskoler og akademi. Bæringen deler parhestens førsteinntrykk av klubben som nå blir en stor del av deres gjøren og laden fremover.
– Jeg må få lov til å si at førsteinntrykket har vært veldig fint. Det er hyggelig å bli spurt om å bidra og det å komme til en klubb som virker som en stor, stor familie. ØIF Arendal har en visjon, gjentar han.
– Klubben vil noe og det tenner gnisten hos meg, sier Sveen Rode.

Innafor
Einar Lande Johansen bedyrer at det ikke er følelsesmessig problematisk for ham og bytte moralsk beite fra håndballbyen Kragerø til håndballbyen ØIF Arendal. Kragerø var som kjent en del – naturstridig, vil mange si – av norsk elitehåndball i 30 år.
– Etter å ha vært en del av Kragerø-håndballen, Kragerø-beboer og ikke minst klubben jeg selv spilte håndball for i barndomsårene, er jeg veldig stolt av det Kragerø fikk til og var en del av i flere tiår. Kragerø har satt et fint avtrykk og farge på håndballkartet. Man skal heller ikke glemme at den lille byen verken hadde eller har høyskoler og universitet. Man måtte klare alt selv. Slik håndballen har utviklet seg økonomisk er det bare en glede at ØIF Arendal har overtatt posisjonen som Sørlandets ubestridte toppklubb på herresiden. For meg virker det som om å alle i Kragerø ønsker ØIF Arendal alt godt og heier på klubben i kampen om å bli best i Norge. Jeg gleder meg stort til å bli en fast del av ØIF-familien, sier Lande Johansen.
– Da tar jeg ikke hardt i engang, fortsetter Lande Johansen som også har vært fast stemme i lokalradioen i Kragerø.
Lande Johansen skal i likhet med Sveen Rode flytte til Arendal om kort tid.
– Når jeg finner en leilighet som passer mine behov, så kjøres flyttelasset sørover, smiler han.

Dermed gjenstår det bare å ønske Christopher og Einar velkommen til deres nye håndballfamilie. Vi gleder oss!