Skarpnes Invitational: – Utrolig deilig å komme i gang i en så vanvittig flott arena, selv om det ble en klassisk berg-og-dalbane kamp – ØIF Arendal

Skarpnes Invitational: – Utrolig deilig å komme i gang i en så vanvittig flott arena, selv om det ble en klassisk berg-og-dalbane kamp

ØIF Arendal vant kveldens berg-og-dalbane kamp 30-26 mot Viking Stavanger. – Vi er ikke fornøyd, men nå er debuten overstått, sier Magnus Søndenå.

Magnus Søndenå viste glimt av hva som bor i ham mot Viking Stavanger. Den tidligere Danmark-proffen satt inn tre mål mot siddisene. Etter kampen gledet han seg mest over Sparebanken Sør Amfi som arena.

– Utrolig kul arena. Her ligger alt til rette for å skape noen flotte håndballøyeblikk fremover. Det er skikkelig kult, sier Magnus Søndenå til oifarendal.no like etter kampslutt.
Og kampen?
– Nei, vi skriver 13. august og vi har mye igjen. En klassisk berg-og-dalbane fra vår side. Vi har kontroll. Alle får spilletid, noe som naturligvis gjør at det svinger littt. Når det flyter, så flyter det. Når det ikke flyter, så flyter det ikke. Vi må bli mer stabile og har mer å gå på, sier hjemmedebutanten som satt inn tre mål i kampen.
Trener André Jørgensen Hofstøl deler klubbens nye bakspillers syn.
– Vi kan bedre enn dette, fastslår han.

Jevnt
Kampen startet ruskete for ØIF Arendals del. Et friskt bortelag holdt følge til 6-6, men deretter og ut viste ØIF Arendal divisjonsforskjellen. Det løsnet også bedre fremover da Magnus Søndenå entret banen halvveis i den første omgangen. Han scoret og assisterte i tospann med ØIF Arendals «vandrende håndballbibliotek», Mario Matic. Dermed gikk ØIF Arendal til pause 15-10 ledelse.

Frederik Børm debuterte også i Sparebanken Sør Amfi fredag kveld. Forsvarsgeneralen viste gjennomgående en annen fysisk klasse enn gjestene.

ØIF Arendal festet grepet i begynnelsen etter hvilen, men inviterte gjestene fra Stavanger inn i matchen igjen grunnet litt for mange tekniske feil og bomskudd utover i kampen. ØIF Arendal vant til slutt komfortabelt og oppskriftsmessig 30-26.
Rundt 400 tilskuere overvar fredagens kamp i Sparebanken Sør Amfi.

I morgen møtes Viking Stavanger og Fold HK klokken 12, mens ØIF Arendal møter Fold HK klokken 1630 i Sparebanken Sør Amfi.

ØIF Arendal stilte med følgende spillere: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Mario Matic, Sondre Paulsen, Jørg William Fiala Gjermundnes, Frederik G. Børm, Jakob Falk Lorentzen, Richard Lindstrøm, Magnus Søndenå, Lars H. Jacobsen, Fredrik U. Venemyr, Adrian G. Evensen, Olaf R. Hoffstad
Viking Stavanger: André Jacobsen, Vegard Dybdahl, Martin Johan Stensland, Jonas Gunnarson Djurhuus, Magnus Orri Axelsson, Trondur Mikkelsen, Sindre Johannessen, Lars-Henrik Hygen, Tord Bleivik, Trym Hamre Johannessen, Helgi Høydal, Thomas H. Nilsen, Jesper Røisland.