Skarpnes Invitational 2021: Dette er Fold HK – ØIF Arendal

Skarpnes Invitational 2021: Dette er Fold HK

Sveriges landslagstrener og den norske håndball-legenden Glenn Solberg har vært trener i klubben. Det samme har Robert Hedin vært. Vi har tatt en liten titt på lørdagens motstander i Skarpnes Invitational.Kjært barn har mange navn sies det. Fold HK het tidligere St. Hallvard HK og siden hybrid-terminlistenavnet Fold-St. Hallvard, men er nå plassert i Rykkin, Bærum i gamle Buskerud – nå Viken. Klubben hadde i utgangspunktet tilhold i Lier i Buskerud og spilte sin hjemmekamper i Reistad Arena. Det var i 2020 Fold HK ble klubbens nye navn.

Fold HK endte på 6.plass – to poeng bak kvalifiseringsplass – i 1.divisjon forrige sesong. St. Hallvard – som klubben het da – rykket ned fra eliteserien etter 2019/2020-sesongen. St. Hallvard spilt sin første sesong på toppnivå i 2016/2017, men rykket ned etter kun én sesong i det gode selskap.

Laget trenes av Ciaran Williams, som overtok trenerjobben i sommer etter den gamle målvaktskjempen Mats Fjelldalen.
Den nye hovedtreneren vil nok merke fraværet av storscorer Jørgen Jansrud, som skal spille for Halden kommende sesong samt playmaker Peter Dahl Christensens overgang til Bækkelaget.

Og dette er også det som har gjort klubben til en stabil 1.divisjonklubb – samt gjestevisitter i eliteserien – evnen til å få frem treningssterke talenter på rad og rekke.
Klubbens visjon er å fremstå som en av Norges ledende utviklingsklubber for unge håndballspillere, der hovedandelen aktive spillere skal komme fra egne partnerklubber.
For de som kan sin håndballhistorie, vet at Bjarte Myrhols – nå tidligere klubb, Skjerns målvakt Robin Paulsen Haug kommer fra dette systemet.

En kuriositet er at navnet Fold (Foldin) er det norrøne navnet på Oslofjorden.

Vi ønsker Fold HK velkommen til Sørlandet!