SVERIGE: – Vi hever oss når kampen skal avgjøres. Det gleder meg! – ØIF Arendal

SVERIGE: – Vi hever oss når kampen skal avgjøres. Det gleder meg!

ØIF Arendal lå under 13-15 til pause, men snudde kampen etter pause, viste styrke og vant komfortabelt 30-26 mot GUIF Eskilstuna. Det gleder André Jørgensen Hofstøl, men et skår i gleden ble det likevel…

Frederik Børm, Ivan Eres og Magnus Søndenå måtte sammen med resten av troppen opp noen hakk i nivå mot svenske GUIF i ettermiddag – sammenlignet med midtukens treningskamp mot Herkules i moderlandet.

-Vi vinner kampen, girer opp et hakk når kampen går inn i den avgjørende fasen. Når vi girer opp, blir vi bedre bakover og mer nøyaktig fremover. Det gleder meg og gir en ro i det videre arbeidet, sier André Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no like etter kampslutt.

SE KAMPFAKTA NEDERST I ARTIKKELEN.

God start
Da dommeren blåste av kampen viste det ekstra giret seg på resultattavla, med 30-26 mot det svenske elitelaget som havnet på 8.plass i den svenske serien forrige sesong. Veteran Sondre Paulsen (7 mål) og Richard Lindstrøm (5) og målvakt Kristijan Jurisic leverte sterkt.
– Søndenå jobber på og behøver litt mer tid for å treffe, men nå er vi skikkelig i gang. Det var opp noen hakk fra Herkules-kampen, sier Jørgensen Hofstøl videre.

Sondre Paulsen ble mestscorende mot GUIF fredag ettermiddag med syv mål. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Frederik Børm viste hvorfor han er hentet inn som forsvarsgeneral. Olaf R. Hoffstad leverte 6 mål i kampen.
– Selv om vi girer opp og drar fra slik vi bør gjøre, leverer vi for mange tekniske feil kampen gjennom. Feilene får konsekvenser og det er vi som lar GUIF komme inn i kampen igjen, men vi er samtidig tidlig i prosessen med å samkjøre laget og konstellasjonene. Vi skal aldri undervurdere å vinne. Seier gir alltid god stemning og det er enklere å jobbe videre, men nå må vi gå inn i periodene som er mindre gode, endre dette og bli mer nøyaktige, krever han.


Nytt hakk opp
I morgen møter ØIF Arendal-troppen Skøvde, som på papiret holder et høyere nivå enn fredagens motstander. Det blir uten Lars H. Jakobsen. Han tråkket kraftig over i kampen og spiller ikke morgendagens kamp. Jørgensen Hofstøl anslår at vår hardt skytende bakspiller blir ute av drift en ukes tid.
– Lars’ skade gjorde at vi valgte å spille kampen ut i 5:1 bakover på banen, men vi begynner å bli tynnslitte. Jeg antar Lars blir ute frem til helgen, sier Jørgensen Hofstøl.

Jakobsens skade føyer seg inn i rekka av skader om dagen. Laurits Rannekleiv er hjemme i Arendal med brudd i albuen, mens Sander L. Simonsen knakk nesa i forrige uke. Herman Thysted har som kjent vært gjennom en operasjon og ikke med til søta bror. Kristian Rammel har også slitt med en trøblete rygg.
– Vi vant og vi girer opp når vi må. Det gleder, avslutter André Jørgensen Hofstøl.

ØIF Arendals kamp mot Skøvde starter klokken 1600 i morgen lørdag.

Kampfakta
ØIF Arendal – Eskilstuna 30-26 (13-15)
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Adrian G. Evensen (1), Mario Matic (2), Richard Lindstrøm (5), Jakob Falk Lorentzen (1), Magnus Søndenå, Sondre Paulsen (7), Jørg William F. Gjermundnes (4), Olaf R. Hoffstad (6), Henrik Øygarden, Lars H. Jakobsen (2), og Frederik Børm (2).

Toppscorer GUIF: Fredrik Gustavsson (5)

Utvisninger:
ØIF Arendal: 3×2 min
GUIF: 6×2 min