SVERIGE: Hentet nesten inn Skøvdes ledelse etter pause – ØIF Arendal

SVERIGE: Hentet nesten inn Skøvdes ledelse etter pause

Etter å ha ligget under 13-18 til pause mot Skøvde, klarte ØIF Arendal ved god hjelp av William Fiala Gjermundnes’ skuddarm og nykommer Ivan Eres’ prestasjoner i mål, nesten å hente inn Skøvdes forsprang etter pause.

Jørg William Fiala Gjermundnes viste at sommerens testresultater på styrkerommet gir uttelling på banen. Bildet er tatt i fjor høst. Arkivifoto.

SE KAMPFAKTA I BUNNEN AV ARTIKKELEN.

– Vi kommer bakpå før pause, noe som gjør at Skøvde kommer foran. I andre omgang hever vi oss bra og tar nesten igjen forspranget deres, oppsummerer André Jørgensen Hofstøl lørdagens knepne 31-30 tap mot Skøvde overfor oifarendal.no.

Mye positivt
Det var en heller skadeforfulgt ØIF-tropp som avsluttet oppholdet i Sverige i dag. I går røk også danske Lars Jakobsen på en overtråkk og antas å være ute i en drøy uke. Dermed måtte André Jørgensen Hofstøl rokkere om på planene, og det så lenge stygt ut i Skøvde. Til pause sto det 18-13 favør Skøvde, som for øvrig ble nummer fire i den svenske toppdivisjonen sist sesong.

Frederik Børm (t.v), Ivan Eres og Magnus Søndenå blir bedre og bedre for hver kamp. Dette bildet er tatt før gårsdagens 30-26 seier mot GUIF Eskilstuna.

Eres i gang!
Kristijan Jurisic startet kampen i mål for ØIF Arendal, men etter et kvarter i førsteomgang overlot han plassen til makker – og nykommer – Ivan Eres.
– Ivan måtte ha et kvarter for å komme i gang, men etter hvilen sto han sterkt. Han var svært delaktig i opphentingen og leverte alt i alt en god match, melder Jørgensen Hofstøl.
Frederik Børm viste nok engang hvorfor han er hentet til klubben. Forsvarsgeneralen sto som vanlig godt bakover. Fremover ble det fem scoringer på dansken i lørdagens kamp.

Søndenå bedre
Magnus Søndenå kom ikke helt i gang i gårsdagens kamp mot GUIF. Jørgensen Hofstøl sier at Søndenå kom langt bedre fra dagens match.
-Det løsnet litt mer for ham i dag. Han viser en del gode aksjoner. Han kommer sterkt utover nå. Det er jeg helt overbevist om, sier han videre.
– Det er mange gode spillere på dette laget, så her blir det krig om spilletid. Jeg er og må være tålmodig, så kommer matchformen sakte men sikkert. Det har ikke løsnet helt ennå for min del, sier Søndenå som satt inn tre scoringer i lørdagens oppgjør.

Toppscorer
Den som får imidlertid får mest skryt av ØIF Arendals trener utenom Ivan Eres andreomgang i mål, er unggutten Jørg William Fiala Gjermundnes. Han hamret inn syv kasser mot Skøvde. Den hardt skytende bakspilleren måtte stå på banen gjennom hele kampen, ettersom Lars Jakobsen ikke kunne spille etter gårsdagens overtråkk.
– William skal ha honnør for å stå på banen i 60 minutter. Han skyter bra og viser at nivået han tidligere har vist er i anmarsj. En solid kamp av ham, skryter han.
Gledelig var det også se at unggutten Sebastian L. Simonsen grep sjansen da han fikk spilletid. Han takket for tilliten ved å sette inn to scoringer da han kom inn for Olaf R. Hoffstad i første omgang.

Mario Matic (t.v) og Sondre Paulsen avbildet før lørdagens kamp mot det svenske topplaget Skøvde. Matic sto bak to mål i kampen, mens Paulsen satt inn fire.

Slet mot nordmann
Skøvdes ene nordmann i troppen – og tidligere Fyllingen-spiller, Fredrik Mossestad, voldte delvis store utfordringer for ØIF Arendals forsvar.
– Vi får ikke justert oss godt nok mot ham, men vi kjemper oss inn i matchen igjen etter å ha ligget under med fem. Det er jeg veldig fornøyd med, fastslår Jørgensen Hofstøl.
– Det løsner bra fremover. Tretti scoringer er absolutt godkjent. Jeg har fått en del gode svar gjennom helga. Gutta skal ha skryt for å levere bra på tampen av ei tøff uke. Jeg er fornøyd med uka som helhet, avslutter han.

ØIF Arendal stilte uten Laurits Rannekleiv, Herman Thysted, Kristian Rammel, Sander L. Simonsen og Lars Jakobsen i oppgjøret. Samtlige er ute med skade.

Kampfakta
Skøvde – ØIF Arendal 31-30 (18-13)
Skøvde Arena, Sverige
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic – Ivan Eres, Sondre Paulsen (4), Mario Matic (2), Richard Lindstrøm (3), Henrik Øygarden, Magnus Søndenå (3), Frederik Børm (5), Magnus Søndenå, Olaf R. Hoffstad (2), Adrian G. Evensen, William Fiala Gjermundnes (7), Jakob F. Lorentzen (2), Sebastian Simonsen (2).
Toppscorer Skøvde: Viktor Hallén og Matias Jepsen (5)

Utvisninger:
ØIF Arendal: 3×2 min
Skøvde: 3×2 min

ØIF-troppen reiser hjemover i morgen tidlig, etter først å ha vært på treningsleir i Helgeroa – før Sverige ble destinasjon torsdag-søndag. Nå venter nok en tung treningsuke, før det blir en mini-variant av Skarpnes Invitational i Sparebanken Sør Amfi neste helg.