André: – Ivan matchet alle våre krav – ØIF Arendal
Andre Jørgensen Hofstøl

André: – Ivan matchet alle våre krav

ØIF-trener André Jørgensen Hofstøl sier klubbens nye målvakt Ivan Ereš kysset av på samtlige punkter på kravlista, som var satt før speidingen etter ny målvakt startet.

– I prosessen konsentrerte vi oss om å lete i Skandinavia, men etter en tid fikk vi et tips om Ivan. Vi likte det vi så og er selvfølgelig storfornøyd med at han valgte å reise til oss fremfor å gå tilbake til den tyske storklubben Fuchse Berlin. At Berlin ville hente ham tilbake etter låneoppholdet hans i Wilhelmshavener, vitner om kvalitet i seg selv, sier Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no.

Andre Jørgensen Hofstøl

Matchet
Klubbens sportslige ledelse har gjennom forsommeren blinket seg ut en rekke krav. Det ene kravet var at Kristijan Jurisics nye kollega skulle være ung – med stort potensial. Ereš har som nevnt spilt for 2. Bundesligaklubben Wilhelmshavener siden februar, på utlån fra Bundesliga-klubben Fuchse Berlin.

– En fjær i hatten for oss at han velger å flytte hit, fremfor å vende tilbake til en tysk storklubb av det formatet Berlin er. Ivan er en seriøs, ambisiøs og fin type som kommer til å gli fint inn i gruppa vår. Vi traff hverandre ganske raskt på ambisjoner for hva og hvor vi vil fremover. Han har store ambisjoner og har en dedikert plan for hvordan han skal bli den nye, store kroatiske landslagsmålvakten. Slike ambisjoner styrker gruppa, gjentar han.

Ivan_Eres. Foto: Wilhelmshavener


Vår nye målvakt snakker i tillegg til morsmålet, flytende engelsk.
– Det betyr at Kristijan, som også snakker kroatisk, og Ivan kan kommunisere enkelt og fruktbart. Det betyr mye, fastslår Jørgensen Hofstøl.

Skjerpe
Den kroatiske håndballkulturen behøver ingen nærmere presentasjon, men i lokal sammenheng har det vært kroater i ØIF Arendal helt siden vår tidligere trener Marinko Kurtovic hentet Josip Vidovic foran 2014/2015-sesongen. Siden har en flere kroater spilt for ØIF Arendal, men det så lenge ut som om 2021/2022-sesongen skulle bli spilt uten kroater på banen.
– Fordelen med å ha to solide målvakter i treningshverdagen, er at spillerne skjerper seg, hever nivået og må tenke mer i skuddavleveringer og i forsvar-målvaktsamarbeidet. Vi tror Ivan kan levere det vi ønsker, avslutter André Jørgensen Hofstøl.