– Jeg bruker Mario som et levende håndballbibliotek – ØIF Arendal

– Jeg bruker Mario som et levende håndballbibliotek

Magnus Søndenå håper publikum tar ham vel i mot når han i kveld spiller sin første kamp som ØIF-spiller i Sparebanken Sør Amfi. På veien mot hjemmedebuten har han brukt lagets vandrende håndballbibliotek flittig.

Magnus Søndenå spiller sin første kamp som ØIF Arendal-spiller i Sparebanken Sør Amfi mot Viking Stavanger fredag kveld.

– Jeg har tidligere spilt i Sparebanken Sør Amfi, men da som Haslum-spiller. Nå blir det med min nye drakt – som ØIF Arendal-spiller. Det er alltid litt spennende, men jeg håper publikum tar meg godt i mot. Jeg har ikke engang trent i Sparebanken Sør Amfi, men jeg kommer vel fort inn i det, sier en spent Magnus Søndenå til oifarendal.no.

Fremgang
Søndenå ble som kjent hentet til ØIF Arendal fra danske Ribe-Esbjerg i sommer. Vestfoldingen, som har 13 a-landskamper på cv’en, føler han omsider er kommet godt i gang i sin nye håndballby.
– Starten var litt treg for min del, men det går fremover for hver trening og kamp. Gutta er strålende og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med kamper, rutinene på hjemmebane, få kjent på atmosfæren og få hjemmedebuten overstått – forhåpentligvis med en god følelse i etterkant, sier Søndenå.

Playmaker Mario Matic omtales som et vandrende håndballbibliotek av nykommer og kollega Magnus Søndenå.

Vandrende håndballbibliotek
Etter at den erfarne, venstrehendte bakspilleren vendte nesen nordover i sommer, har han brukt playmaker Mario Matic’ klisterhjerne aktivt.
– Mario husker alt av systemer. Jeg lener meg foreløpig godt på ham og innsikten han har i spillsystemene våre. Han er vel et slags vandrende håndballbibliotek, humrer Søndenå som i hovedsak skal bruke som bakspiller i ØIF Arendal.
– En strålende sparringspartner og fin type. Det gjelder vel egentlig alle i troppen. Det har vært veldig greit å komme inn sosialt, skryter han.
– Hyggelig sagt av Søndenå, men det er ikke bare jeg som står for ideene til spillet. Det er hele laget, sier Mario Matic beskjedent vis.

Måtte vri hjernen
Vandrende håndballbibliotek eller ei, for halvannen uke siden ble det som kjent offentliggjort at helgens håndball-meny brått ble byttet ut. Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg og SC Magdeburg skulle sette håndball-Norge i full fyr, men grunnet reiserestriksjoner måtte lagene trekke seg fra turneringen.

Frederik Børm, Ivan Eres og Magnus Søndenå får alle sin debut i Sparebanken Sør Amfi fredag og lørdag. Her avbildet etter matchen mot Skøvde sist fredag.

– Med all respekt for Viking og Fold HK; denne helgen blir annerledes enn mange hadde tenkt, men jeg tror alle – uavhengig om man spiller håndball eller ei, har opplevd at planer må endres det siste halvannet året. Vi må snu om, bruke helgen til å finne go-følelsen, vinne med kvalitet og ikke minst finne stemningen i hallen sammen med publikum. Det gleder jeg meg sykt mye til, sier Søndenå som ikke legger skjul på at han gjerne skulle sett en fullstappet Sparebanken Sør Amfi i kveld.
– Både Viking og Fold vil gi jernet mot oss. Det er vi som må levere her, fastslår han.

500 billetter
Arrangementssjef Per Carsten Michelsen har lagt ut 500 billetter til fredagens kamp og nye 500 billetter samlet til lørdagens to matcher.
– Jeg forventer at Magnus tar nye steg og viser det denne helga, sier André Jørgensen Hofstøl.
– Jeg håper og tror han får rett. Det handler om å skynde seg langsomt, men kroppen er fin selv om slitne håndballkropper og august hører sammen. Ut fra det jeg har sett så langt – og ikke minst med tanke på at vi har en del spillere som kommer tilbake utover i sesongen, ligger mye til rette for at vi skal skape gode øyeblikk sammen i Sparebanken Sør Amfi, avslutter Magnus Søndenå.

Kjenner vi den joviale vestfoldingen rett, gir han alt for å starte den reisen allerede i kveld.