Sander Simonsen: – Dette er bokstavelig talt et slag midt i trynet – ØIF Arendal

Sander Simonsen: – Dette er bokstavelig talt et slag midt i trynet

Sander L. Simonsen må holde seg i ro de neste ukene. Hvis ikke kan nesebeina igjen komme ut av posisjon. – Nå er i alle fall nesa knekt på plass igjen, sier vår uheldige høyrekant.

Det er liten tvil om at Sander L. Simonsens nese er knekt. Den ble knekt på plass sist fredag. Simonsen er ikke spilleklar før om rundt seks uker.

– Nesa er veldig ustabil og må få tid til å feste seg og gro ordentlig, sier Sander L. Simonsen til oifarendal.no.

Slag i trynet
Det var torsdag for nær to uker siden at Simonsen hadde maksimal utur i en det man kan kalle en særdeles røff duell i Nedeneshallen. Ambulansen ble raskt tilkalt og man trengte ikke å være utdannet lege for å konstatere at Simonsens nese hatt fått hard medfart. At det ble lagt igjen litt blod på parketten gjorde heller ikke saken bedre. Dermed måtte den joviale høyrekanten holde seg hjemme mens lagkameratene reiste til Vestfold og Sverige. Sist fredag var imidlertid hevelsen gått såpass kraftig ned, at legene kunne knekke nesa på plass igjen.

– Hevelsene og væskene måtte være helt borte, forteller han.
Nå går det rundt seks uker før han igjen blir å finne på parketten, med full kontakt på treningsfeltet og i kamp. For håndball anno 2021 kan ofte se ut som en ren kontaktidrett ispedd en ball.
– De to første ukene må jeg ta det veldig med ro, siden nesa er så ustabil. Den må få tid til å feste seg igjen og å gro ordentlig, sier Saltrød-mannen.

Mentalt slag
Simonsen føler selv at formen var stigende da uhellet inntraff. Simonsen er en av en rekke ØIF Arendal-spillere som leverte gode test-resultater både i juni og i oppstarten i juli. Dette betyr at både kampene mot Gornik Zabrze i månedsskiftet august/september, de første seriekampene og cup-rundene går uten hurtigtoget på høyre kant. Helgens Skarpnes Invitational og neste helgs Fjellhammer Cup ryker også.
– Som sagt var dette – bokstavelig talt – et slag i trynet, og noen steg tilbake fra den formen jeg var i – ettersom jeg nå ikke kan trene som jeg skal. Kjedelig, men jeg kommer sterkt tilbake, melder Simonsen.

For slag i trynet er ikke noe man spøker med. Det er bare å ta en ekstra titt på bildet.