FIALA GJERMUNDNES: – Jeg har stor tro på dette blir en kanonsesong – ØIF Arendal
Jørg William Fiala Gjermundnes i styrketest knebøy

FIALA GJERMUNDNES: – Jeg har stor tro på dette blir en kanonsesong

Jørg William Fiala Gjermundnes har ikke sluntret unna styrketreningen etter at Norge stengte ned 12. mars i fjor. Han har lagt på seg seks kilo med muskler. De har 20-åringen tenkt å bruke.

– Det er deilig å være i flytsonen, kroppen fungerer og fysikken både er og oppleves som solid. Alt blir enklere. Fintene, skuddene, duellene begge veier og tempoet. Det er utrolig deilig å kjenne fremgangen for hver uke, sier Jørg William Fiala Gjermundnes som etter alle solemerker vil fylle rollen som venstre bakspiller sammen med Lars H. Jakobsen.
– Det betyr at jeg får et større ansvar enn tidligere. Det passer meg helt perfekt. Lars og meg utfyller hverandre fint, mener han.
Badevekta viser 94 kg.
– Det går oppover, konstaterer han.

Slo igjennom
Kristiansanderen kom til ØIF Arendal foran 2018/2019-sesongen, og har allerede vist sitt talent i flere år. Kristiansanderen satt inn syv baller mot Skøvde i en treningsturnering i Sverige lørdag kveld. Denne sesongen forventer han å vise seg frem enda mer og tydeligere.
– Er det slik vi kan forvente å se deg denne sesongen?
– Jeg har tro på at dette blir en kanonsesong for min del, svarer han – før han fortsetter:

Jørg William Fiala Gjermundnes i styrketest knebøy

– I januar i fjor vår var jeg skikkelig i gang, kroppen føltes bra og det løsnet mer og mer for min del. Så deiset coronaen ned i hodet på oss og serien ble avlyst. Det samme skjedde i januar i år. Da bestemte jeg meg for å bruke anledningen til å trene enda mer og bedre. Den planen har jeg fulgt, sier Fiala Gjermundnes som trener mye crossfit i tillegg til håndballøktene i Nedeneshallen og i Sparebanken Sør Amfi.
– For uten muskler blir man et lett bytte?
– Ja, man gjør det. Jeg har vel trent på meg rundt seks kilo muskler. Det må til for å ta nye steg. Det er ingen vei utenom, fastslår han.

En vei..
Den talentfulle bakspilleren trener to økter om dagen. En liten times reisevei tur/retur barndomshjemmet på Søm i Kristiansand er blitt en fast del av den daglige rutinen. Utover håndballen jobber han i en Meny-butikk i hjembyen.
– Livet handler om trening, Meny, trening, soving og riktig kosthold. Det er dette jeg vil. Det eneste jeg har manglet det siste halvannet året er tilknytningen til 00/01-landslaget. Å bli tatt ut til samlinger er en bekreftelse som styrker motivasjonen og ikke minst gir en pekepinn på at det jeg gjør er riktig. Men, slik er det. Fordelen er at jeg i nær halvannet år utelukkende har kunnet fokusere på den fysiske biten. Det får heller gå ut over en håndballtrening, sier han over telefonen. På vei hjem fra trening. Selvsagt.

Bilen
Det er nettopp i bilen han tenker grundig gjennom dagens treningsøkt – eller dagens kamp. Sist sesong kjørte han sammen med Hermann Vildalen. Sander L. Simonsen ble også en del av det faste reisefølget. Nå er Vildalen i Drammen, mens Simonsen først blir fast reisekompis fra slutten av måneden igjen. Et sted mellom 20.-25.000 kilometer på E18 mellom de to sørlandsbyene blir det hvert år.
– Terapi?
– Mitt mål er å utvikle meg videre og ikke mins å ta de sjansene som kommer. Tiden i bilen brukes til å tenke seg gjennom treningen eller kampen. Om jeg har hatt en dårlig dag på parketten, eller en god dag, er det greit å visualisere for å lære. Jeg tror det er mye å hente på å gå grundig gjennom alt før og etter trening. Derfor er tiden jeg bruker i bilen gull verdt, forteller han.
-Kan vi snakker om gull i sportslig forstand også?
– Jeg tror vi har et bedre lag enn mange tror. De nye spillerne ser utrolig bra ut. Vi har satt et mål om å bli topp 4, men tror vi kan overraske om vi finner flyten, sier han og trekker frem både Frederik Børm, Ivan Eres og Magnus Søndenå som argumenter for en mange positive opplevelser denne sesongen.
– Det er rett og slett deilig å spille med Frederik. Som bakspiller er det en glede å ha en slik strekspiller i rekkene. Bakover gjør han meg og resten av oss tryggere i rollene ved å være den han er. Magnus glir også fint inn i gruppa. Jeg synes det ser meget bra ut. Vi har fått inn noen solide spillere, mener han.

En fordel
Til helgen skulle Fiala Gjermundnes og ØIF-troppen testet seg mot noe av det ypperste europeisk topphåndball har å by på – danske Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg og SC Magdeburg. Slik blir det som kjent ikke. 20-åringen sier helgens kamper mot Viking Stavanger og Fold HK får en annen inngang. Det skal brukes positivt.
– Det betyr at vi kan få terpet og trent på systemer og relasjoner på en annen måte enn mot noen av verdens beste lag. Vi går inn med full tyngde i de to kampene. Å prestere, vinne og score mål kan man ikke få nok av. Målet er å spille på seg selvtillit gjennom noen solide matcher. Det skal man ikke undervurdere. Så blir det selvsagt sinnsykt moro å spille håndball i Sparebanken Sør Amfi igjen. Det blir nesten litt rart å løpe ut foran publikum igjen, sier han.
Hvis ikke, enten det går bra eller dårlig – får han sin lille time i bilen på vei hjem.
– Jeg går for at det går godt, ler han.
Det som imidlertid er sikkert er at publikum får se en tyngre utgave – seks kilo for å være nøyaktig – av Jørg William Fiala Gjermundnes på veien fremover. Vi gleder oss!