– Jeg har blitt sterkere av den lange veien! – ØIF Arendal

– Jeg har blitt sterkere av den lange veien!

Det er ingenting som har vært en selvfølge når det kommer til Jørg William Fiala Gjermundnes og spilletid. Mens klubbens supportere har sett at det har vært lang vei fra benken til spilletid for stortalentet, har William aldri mistet motet. Det har de nærmeste rundt han hjulpet han med!

Det var ØIF Arendals trener Marinko Kurtović som først «scoutet» stortalentet fra Kristiansand og som hentet han til Arendal og eliteseriespill. Men veien har vært lang. Og forrige sesong ble William også lånt ut til KRS Topphåndball. Heller ikke det ble med den spilletiden som var forventet. Veien har så absolutt vært lang.

Nå kan det se ut som om posisjon hans i laget er i ferd med å endres. I alle fall om vi skal tro ØIF Arendals hovedtrener André Jørgensen Hofstøl. Og er det en vi skal høre på, så er det vel han!

Bakgrunn: – Han har vært den beste spilleren siden jeg tok over

– Han har aldri gitt opp. Og det er imponerende hvordan han står i det, skryter Hofstøl. – Det er ikke alle som klarer å stå i det når det butter i mot med lite spilletid. Men det er de som blir ordentlig bra. De som evner å vokse videre på motgangsperioder.

Hovedpersonen selv, Jørg William Fiala Gjermundnes, legger ikke skjul på at det har vært tøffe perioder. Men for han så har tanken om å gi opp, aldri vært aktuell.

– Jeg tror jeg er ganske sterk mentalt. Og det tror jeg må til skal man slå igjennom på et så godt lag som ØIF Arendal. Dessuten trenger man folk rundt deg til å «backe» deg opp på den rette måten.

Og det siste har ikke stortalentet hatt så lang vei for å finne.

– Jeg er heldig som har hatt mamma (Anette Fiala, red. anm.) og pappa (Jørg Are Gjermundsen, red. anm.). De har alltid vært der. Og når det ikke har gått så bra, så har de funnet enkelt ting som de har rost meg for og heiet på meg. Det har vært veldig viktig og betydningsfullt.

Hva med den steinharde konkurransen på ØIF Arendals venstreback?

– Ja, det er mange venstrebacker. Jeg tenker at det er fint med konkurranse. Her er det mange gode håndballspillere jeg kan lære mye av. Så jeg velger å se bare positivt på det.

Nå gleder han seg til sesongen skal starte opp igjen, selv om det er krevende ikke å vite helt når det skjer.

Tidvis har det vært tung å få de stadige beskjedene om utsettelser. Samtidig så gir det oss mulighet til å utvikle oss, både som spillere og lag.

Jørg William Fiala Gjermundnes

Og han mener han er ekstra heldig nå.

– Det er utrolig motiverende å få deilig med tillit på treningene. Etter alt det arbeidet som er lagt ned er det godt å få bekreftet at all tålmodighet har endt i mye plass på treningene fra nyttår. Det hjelper sykt på motivasjon, skryter William.

Så er det bare å håpe at håndballsesongen snart er igang igjen!