Låner ut Jørg William Fiala Gjermundnes – og forlenger med 2 år! – ØIF Arendal

Låner ut Jørg William Fiala Gjermundnes – og forlenger med 2 år!

ØIF Arendal offentliggjør i dag at klubben har reforhandlet ny kontrakt med stortalentet fra Kristiansand med varighet ut sesongen 2022/23. I tillegg blir spilleren lånt ut til Kristiansand Topphåndball siste del av inneværende sesong.

ØIF Arendal har nettopp reforhandlet ny langtidskontrakt med et av Sørlandets og Norges aller største håndballtalenter, Jørg William Fiala Gjermundnes. Stortalentet kom til klubben fra Randesund foran sesongen 2018/2019.

Jørg William Fiala Gjermundnes hadde opprinnelig en kontrakt med ØIF Arendal som varte ut sesongen 2020/21. Nå er denne kontrakten forlenget med to sesongen til ut sesongen 2022/23.

Samtidig så har ØIF Arendal inngått en avtale med Kristiansand Topphåndball (KRS) om utleie av spilleren frem til 31. mai 2020, altså ut inneværende sesong. William skal i denne perioden trene 2-3 økter pr. uke i Arendal. Øvrig trening skal han ha med sine nye lagkamerater i Kristiansand.

Fra før har ØIF Arendal allerede lånt ut Kristoffer Pedersen til KRS. I tillegg spiller flere andre tidligere ØIF Arendal-profiler i KRS, hvorav David Rui og Svenn Erik Medhus er de to mest profilerte av disse.

William går siste året på skole i Kristiansand. Han har fått litt for lite spilletid på ØIF Arendals elitelag, samtidig som han er i en alder hvor han har behov for en utviklingsarena som byr på mer spilletid.

Her er hva hovedperson selv har å si til utlånet og kontraktsforlengelsen:

– Dette er en god mulighet for meg til å få mer kamperfaring og utvikle meg som håndballspiller. I tillegg går jeg siste året på skole i Kristiansand og det gjør det enklere for meg å avslutte med gode karakterer.

– Dessuten er det utrolig deilig å ha forlenget kontrakten med ØIF Arendal. Det viser at klubben har stor tro på meg som håndballspiller. Og det forteller også hvor stor tro jeg har på det prosjektet ØIF Arendal driver frem.

Dette forteller ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtović:

– Kristiansand Topphåndball har ønsket en slik løsning i en god periode og har forhørt seg om Williams tilgjengelighet. Vi mener at 1. divisjon vil være en flott utviklingsarena for William og at hans behov for fast spilletid er viktig for hans videre utvikling i den alder og situasjon han er i. Det kan han nå få i KRS.

– Disse forhold kombinert med muligheten til å hjelpe KRS i en tøff sesongavslutning hvor laget fra Kristiansand kjemper om opprykk til eliteserien, vil skape en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Vår eneste betenkelighet i saken har vært egen skadesituasjon. En situasjon som også tiltok under dialogen med KRS. Det har vi løst ved å få på plass en ordning om at William skal trene fast i Arendal. En slik ordning gir en løsningen så optimal som den kunne få blitt for alle parter.

Dette sier Kristiansand Topphåndball gjennom Øystein Hjorthaug, kommersiell leder i KRS-Topphåndball:

– Vi er halvveis i sesongen 2019/20 og vi har møtt på en del skader på sentrale spillere. Derfor ser vi oss nødt til å styrke stallen på flere områder. Jørg William er den andre ØIF Arendal-spilleren vi låner og det er vi meget takknemlige for.

– At klubbene her på Agder ser verdien i å samarbeide med spiller-logistikk er av det gode. Vi skal ta godt vare på gutten og sørge for at han får massiv match-trening og holder koken oppe!

– KRS har ambisjon om å etablere oss i toppen av norsk herrehåndball innen 4 år og har fortsatt ett lønnlig håp om opprykk allerede denne sesongen.