Er det noe stort på gang? – ØIF Arendal

Er det noe stort på gang?

Svært spennende sesongoppkjøring

Det er lenge siden sist ØIF Arendal vant en håndballkamp i oppkjøringsturneringen Generation Handball. Om det i det hele tatt har skjedd? Skal det skje i år, må den antatt tøffeste motstanderen under oppholdet slås, Bjerringbro-Silkeborg. Det ville vært litt av en opptur.

Når det er sagt så er det ikke akkurat kampresultatene som hverken trenerne eller spillerne legger størst vekt på i denne perioden av sesongen. Det viktigste er å se utvikling mellom kampene. Både for laget og for enkeltspillere. Og det i en periode med svært tung trening. Det er ikke enkelt, men det er det som skal til.

(saken fortsetter under bildet)

Kan gutta juble etter ettermiddagens kamp mot Bjerringbro-Silkeborg?

Derfor er det kanskje mer spenning knyttet til hvordan enkeltspillere er i utvikling nå på forsommeren. Hvilke spillere er i ferd med å løfte egne prestasjoner til ett nytt nivå? Og hvor går de nye inn i laget? Klarer de å utfordre de etablerte spillerne?

Jeg har aldri spilt på et klubblag med så mange god spillere i en og samme spillerstall, Eirik Heia Pedersen

Enn så lenge er det kanskje kantspilleren Olaf Richter Hoffstad som har benyttet anledningen best til å ta «posisjon». André Lindboe skal nok få kjenne at det skal kjempes hardere om spillerplassen i venstrekant kommende sesong.

Mange spillere også på høyresiden

Morsomt var det også å se Sondre Paulsen imponere fra høyrekant i kampen mot Lugi. I år blir det tøff konkurranse i høyrekanten også! Hjemme sitter Sander Løvlie Simonsen og i Danmark er det lokale unge talentet Adrian Evensen. Og når Marinko Kurtovic både veksler opp Richard Lindström, nevnte Paulsen, Martin Lindell og Eirik Heia Pedersen på høyreback, da må man virkelig slåss om spillertid. Enn så lenge har det vært spennede å se Lindströms inntog i laget. Han trenger kanskje å bli satt opp i et litt enklere spill for å få ut sitt fulle og hele skuddpotensiale?

(saken fortsetter under bildet)

I første omgang mot Skanderborg visste linjespillerne Laurits Rannekleiv og Jesper Munk hvilket potensiale som bor i dem begge. Men etter den tid har det ikke vært like strålende. Det blir spennende å se hva de leverer i dagens match. Og ikke minst, hva bakspillerne er i stand til å gi dem av oppgaver å jobbe med.

I midtbacken er konkurransen beintøff. To etablerte eliteseriespillere slåss i første rekke. Mario og Josip. I kveld møter gutta et topplag. Hvem av våre er tar «posisjon» når motstanderen er på det nivået vi kan vente dersom ØIF Arendal skal forsere en eventuell playoff-runde i EHF-cupen? Kanskje vil ØIF Arendals trenere også teste ut nivået til Jørg William Fiala Gjermundnes og Kjetil Åndal også? Midtbackplassen er også en plass de unge stortalentene kan spille.

Jørg William Fiala Gjermundnes

Knalltøff konkurranse

I den spillerposisjon hvor det er som aller tøffest, venstrebacken, er alternativene mange. Hermann Vildalen, Martin Lindell, Eirik Heia Pedersen i tillegg til nevnte Jørg William Gjermundnes og Kjetil Åndal. Det har, som det pleier i første oppkjøringsturnering, vært endel opp og ned. Det blir spennende og så hvem det er som tar grep om den jeve plassen fremover. Kanskje er kampen mot Bjerringbro-Silkeborg en god plass å vise trener Marinko at denne posisjon er «min»?

Unge spillere er også med på å sette press på de etablerte. Og selv om det er litt opp, jobbes det hart. Oscar Duus Carlsen viste flotte takter i testresultatene etter sommeren. Det samme gjorde den pur unge nykommeren, Herman Thysted. Kristoffer Pedersen vil nok også ha et ord med i laget når skaden er leget.

Målvaktsutfordringen

Det er liten tvil om at Kristijan Jurisic sin skade kom ubeleilig. ØIF Arendals unge målvakttalent, André Bergsholm Kristensen, er et av sportens mest spennende. Og han kan komme til å tette «hullet» etter Kristijan. Men det er stort ansvar på unge skuldre. Heldigvis har evig lojale Åsmund Vaaje Strat hentet frem suspen igjen. Det vil være godt å ha noen skuldre å dele ansvaret med.