Richard Lindström med solide takter på høyreback! – ØIF Arendal

Richard Lindström med solide takter på høyreback!

Selv om vi nok var heldige som «kom unna» med et 6-måls tap, var det mange spennende ting å få med seg fra ØIF Arendals første kamp i sesongoppkjøringen. Richard Lindström er nevt. Det var lovende taker fra første kamp og en skikkelig utfordrer for Sondre Paulsen på høyrebacken. At Sondre spilte kant hele kampen, har nok allikevel mest med det å gjøre at Sander L. Simonsen ikke er i Danmark.

Mario Matic brukte også innledningen på kampen til å vise at Josip Vidovic skal slåss langt mer for spilletiden denne sesongen. Og når Marinko Kurtovic slipper den pur unge Jørg William Fiala Gjermundnes mer til, så blir det stor konkurranse.

I venstrekant gjør Olaf Richter Hoffstad alt han kan for at ingen skal merke Andrè Lindboes skadefravær. Og han gjør en veldig solid jobb. Og sammen med Richard Lindström var de lagets to beste spillere.

At gutta er inne i tunge treningsperioder er det lett å se. Tekniske feil, dårlig skyting og ikke minst et kraftig fall i både bevegelse og tempo gjorde forsvarsjobben for Skanderborg relativt enkel utover i kampen.

I den grad noe er foruroligende etter første oppkjøringskamp, så må det være forsvarsspillet. Her må det slåss langt mer. Og gutta trenger å løse samhandlingen og kommunikasjon langt bedre. Midtforsvaret mangler enn skikkelig dirigent som sørger for god kommunikasjon og god arbeidsdeling. En som går foran. For godt forsvarspill er først og fremst innsats. Hvem står klar til å ta den rollen?

To andre spillere som gjorde fantastiske ting i første omgang, var begge linjespillerne. Med bevegelse og ballmottak som nesten tok pusten av både med- og motspillere. Ikke minst kommentatoren fra Generation Handball. Men hva skjedde i andre omgang? Det som før pause var 6 avslutninger og 5 mål. Ble til 2 avslutninger og 1 mål i andre omgang. Borte var samspill, bevegelse, mottak og ikke minst scoringene.

Marinko Kurtovic, hva er din oppsummering etter sesongen første oppkjøringskamp?

– Jeg synes det var veldig positivt i første omgang. Både i forsvar og angrep. Olaf var strålende. Richard veldig solid begge veier.

Men så skjedde det noe de første 20 minuttene av andre omgang?

– Dersom vi hadde satt alle sjansene våre i første omgang, kunne vi faktisk gått opp i en solid ledelse. Det ville nok gitt et annet kampbilde. Men vi «brenner» for mye sjanser. Og i andre omgang har vi enormt med tekniske feil.

Det er ikke helt ukjente forhold Marinko påpeker.

– Vi har 13 tekniske feil og 20 bomskudd. Det gir 33 balltap… Dessuten har i altfor få målvaktsredninger. Totalt er det 9 redninger. Vi trenger flere.

ØIF Arendals hovedtrener henger ikke med hode av den grunn.

– Vi er i en veldig tung og hard treningsperiode. Og de tingene vi har å jobbe med er ting det er enkelt å forbedre. Jeg er veldig fornøyd med det jeg så i første omgang og spesielt de første 20 minuttene. Vi har et godt fundament å jobbe videre fra. Jeg tror at dette skal bli veldig solid etterhvert.