ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: Denne dagen glemmer William aldri – ØIF Arendal

ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: Denne dagen glemmer William aldri

Gjennom sommeren skal vi la dere bli bedre kjent med noen av våre profiler. Hver uke skal en spiller presenteres, slik at du kan lære ham bedre å kjenne, både sportslig, privat og hva de tenker om fremtiden. I dag er det William Fiala Gjermundnes.

Dagene rundt 1. mai ble veldig spesielle for 18 år gamle William Fiala Gjermundnes …

Han fylte 18 år og fikk i tillegg førerkort rett i forkant av kampen mot Kolstad, den tredje semifinalen i sluttspillet. Den første kvelden i mai skulle også bli spesiell for William. Som en joker ble han trukket ut av kortstokken av trener Marinko Kurtovic. Han startet kampen og imponerte med sitt kloke og energiske spill. Semifinalen – kanskje den beste forsvarskampen noen sinne for ØIF Arendal – endte med 23-14-seier.

William noterte seg for tre scoringer og flere målgivende. Det ble en dag han neppe kommer til å glemme, dagen gjennombruddet med de store gutta kom.

 

Etter kampen var det William Fiala Gjermundnes – en fersk 18-åring, bilfører og håndballhelt – som var på alles lepper. Han imponerte også i intervjuer med TV2s kommentatorduo Bredeli og Svele i etterkant av kampen, og beviste også der at han er klokere enn 18-åringer flest (jo da, vi vet det finnes mange kloke 18-åringer der ute og ønsker ikke å tråkke noen på tærne).

Dessverre for William ble også debutsesongen i ØIF Arendal og eliteserien preget av mange skader. Han måtte stå over flere kamper – var nesten tre måneder ute av spill – etter et mindre brudd i ankelen. Men Marinko Kurtovic har hele tiden hatt klokkertro på talentet fra Kristiansand, som kom fra Randesund foran 2018/2019-sesongen, og har flere ganger sagt at han er en spiller som kan bli så god han bare vil. Han har i et par sesonger alt gått for å være et av de største talentene i norsk herrehåndball, et talent ØIF Arendal er veldig glade for å dra nytte av.

 

Selv beskriver han sin debutsesong i eliteserien som ekstremt lærerik.

– Og ikke minst gøy. Følte jeg kom inn og gjorde en god jobb i de kampene jeg var utpå banen, så det er gøy å ta med seg, sier han.

– Høydepunktet var seriegullet, legger han til.

Å ta steget fra 2.divisjon til eliteserien ga noen utfordringer.

– Jeg lærte hvor stor forskjell det er fra 2 divisjon til eliteserien. Alt går mye fortere og er mye mer fysisk, trekker han frem.

 

Ser vi på statistikkene ble det et mål på 12 kamper i eliteserien, mens det i sluttspillet ble sju mål på ti kamper. Holder han seg skadefri og får en god oppkjøring til sesongen, skal vi ikke se bort fra at det antallet – scoringer – kan flerfoldige ganger mangedobles …

Han har kontrakt frem til 2021.