Det er fysisk trener Hans Olav Uldals dom etter den andre og siste test-dagen i styrkerommet og på løpsbanen, før hovedtrener André Jørgensen Hofstøl overtar i dag. Sjekk topp 3 og hvilke spillere som leverte best i de ulike øvelsene!

Nyvervelsene Magnus Søndenå (f.v), Ivan Eres (nr. 2 fra venstre) og Frederik Børm (helt til høyre) møtte den nye lagkameratene for første gang på torsdagens test-dag. Ellers er William Fiala Gjermundes (nr. 3 fra venstre), Frederik U. Venemyr (foran Gjermundnes), Richard Lindstrøm, Kristijan Jurisic og Magnus Tveitdal Olsen på bildet.

Sjekk resultatene nederst i artikkelen. Du også se videoer av flere spillerne som var i aksjon torsdag.

– Rent generelt synes jeg flere presterer bra. De nye spillerne er akkurat ankommet og de få gangene vi har hatt skader i forbindelse med testing tidligere, så har det det ofte vært faktorer som reise, flytting og omstilling som høyst sannsynlig faktor i retrospektiv, forklarer fysisk trener Hans Olav Uldal.

Derfor lot jeg det være opp til hver av de nye hvilke linje og hvor komfortable de var med å gjøre testen. Uansett, så var Magnus’ (jour.anm: Søndenå) førsteinntrykk av det solide slaget, mener Uldal som i går kveld var ferdig med å analysere nivå, fremganger etter onsdagen og torsdagens tester.

William Fiala Gjermundnes, knebøy.

For torsdagen inneholdt like mye kvalitet som den første delen av spillergruppa leverte onsdag denne uka.

Jakob Lorentzen tar knebøy. Lagkompis William Fiala Gjermundnes sikrer bak.

Ellers trekker Uldal frem Jakob Lorentzen, Fredrik U. Venemyr og Sondre Paulsen som generelt solid.
– De leverer gode tester. Ellers er det verdt å merke seg at – og ikke minst gledelig at Kristijan Jurisic virker til å være helt restituert etter tidligere kneproblematikk, fortsetter Uldal.

– Men, det er viktig å presisere at jeg er meget fornøyd etter de to test-dagene sett under ett. Nå skal jeg sette meg ned i ro og mak og analysere og kna litt i dette materialet. For det som er viktig er at fremgangen vi jakter på, skal være relatert til det gutta trenger når alt skal avgjøres på 20×40 meter ute på parketten, sier den tidligere OL-utøveren i ti-kamp videre.

Her er resultatene:

Knebøy:
1. Jakob Lorentzen, 165 kg
2. Sondre Paulsen, 160 kg
3. Kristijan Jurisic 155 kg

Benkpress:
1. Magnus Søndenå, 130 kg
2. Jakob Lorentzen, 125 kg
3. Sondre Paulsen / William Fiala Gjermundnes, 120 kg

En anekdote er at vår nye forsvarsgeneral Frederik Børm løftet 8 repetisjoner på 120 kg, men testet ikke makskapasitet.

Frivending:
1. William Fiala Gjermundnes, Fredrik U. Venemyr og Jakob Lorentzen , 115 kg
2. Magnus Søndenå, 105 kg
3. Sander Simonsen/ Olaf R. Hoffstad, 100 kg

Seal Row:
1. Jakob Lorentzen / Kristijan Jurisic, 105 kg
2. Richard Lindstrøm, 98 kg
3. William Fiala Gjermundnes, 95 kg

Geysir tempo (8x80m):
1. Olaf R. Hoffstad, 2.03,1 min
2. Magnus Søndenå, 2.03,5 min
3. Sondre Paulsen, 2,10,9 min

Oppkjøringens første håndballøkt starter i Nedeneshallen i formiddag. Da står føring av treningsdagbøker – etter Olympiatoppens krav – på timeplanen for ØIF-gutta. Vi kommer tilbake med bilder fra dagens trening utover dagen.