JURISIC:- Spennende trekning for vår del – ØIF Arendal
Kristijan Jurisic som feirer en fantatisk redning...

JURISIC:- Spennende trekning for vår del

Tidligere i dag ble det klart at ØIF Arendal møter og gjester polske Gornik Zabrze i 1.kvalifiseringsrunde til EHF European League. Både Kristijan Jurisic og kaptein Kristian Rammel beskriver trekningen som spennende, men advarer mot å undervurdere polakkene.

Kristijan Jurisic mener dagens trekning er spennende.

– Spennende trekning for vår del, uten at vi skal undervurdere polakkene. Polsk klubbhåndball har lenge hatt to lag helt i toppen av europatoppen, sier Kristijan Jurisic som i vår hadde et låneopphold i franske Nancy.

Zabrze endte på 4.plass i den polske ligaen sist sesong, fire poeng bak bronsen og 18. poeng (!) foran 5.plassen. Det er med andre ord en polsk toppklubb som venter ØIF Arendal.

-Ikke lett
Lagene Jurisic sikter til er tidligere Champions League-vinner Kielce og nummer 2-klubben Wisla Plock. Våre motstandere, Gorbin Zabrze, kom seg til 3.runde i EHF European League i 2019/2020-sesongen. Da slo de ut de israelske mesterne Maccabi Rishon LeZion sammenlagt, før vår motstander i Skarpnes Invitational – den tyske storklubben SC Magdeburg, ble ett hakk for hvasse i den tredje, og avgjørende kvalifiseringsrunden.

Vår kommende polske motstander hadde sin storhetstid rundt Berlinmurens fall. Klubben vant da to seriemesterskap og et cupgull i Polen. Byen Zabrze ligger for øvrig ikke så langt fra EM-byene i 2016, Katowice og Krakow. Zabrze ble for øvrig i perioden 1915-1945 navnet Hindenburg. Byen har rundt 175.000 innbyggere. Klubben trenes av den tidligere storspilleren Marcin Lijewski, som dominerte sammen med blant andre vår landslagstrener Christian Berge i tyske Flensburg-Handewitt i en årrekke.
– Det er ingen grunn til å tro at dette blir lett for vår del, mener Jurisic.

Deltok ikke
Sist sesong måtte ØIF Arendal grunnet den generelle usikkerheten knyttet til corona-situasjonen trekke seg fra spill i Europa. Sesongen 2019/2020 holdt Jurisic og ØIF Arendal som kjent den franske storklubben Nantes på pinebenken i nær to fulle matcher. Franskmennene gikk videre til gruppespillet med kun ett måls forsprang over to kamper. Kaptein Kristian Rammel erkjenner at han ikke kjenner særlig godt til vår kommende motstander.

Kampblikket til Kristian Rammel kan være godt å ha med når ØIF Arendal skal møte polske Gorbin Zabrze over to kamper i månedsskiftet august-september.


– Jeg kjenner ikke noe særlig til polske lag, og kan ikke si jeg har hørt om dette laget før, men Polen er en veldig bra håndballnasjon med mange gode spillere. Derfor møter vi helt sikkert et godt håndballag. Det kan også være en fordel at vi fikk hjemmekamp til slutt. Det blir ekstra gøy å igjen spille i Europa, ettersom det ikke ble spill i Europa forrige sesong. Dette gleder vi oss veldig til, melder kaptein Rammel.

Videre
EHF har berammet den første kampen til helgen 28.-29. august (bortekamp i Polen) og hjemmekamp helgen etter (4.-5. september). Vinneren av dette oppgjøret går videre til kvalifiseringsrunde 2. Hvem vinneren av dette møtet skal møte, er enda ikke avklart.

Slik ser «det store bildet» ut om hvordan de ulike lagene kvalifiseres fra 1.runde til 2.runde og videre inn i et evt. gruppespill i EHF European League.

PS: En kuriositet er at tidligere Elverum-spiller, den nederlandske høyrebacken Iso Sluijters spilte for vår polske motstander frem til i sommer.