Glenn Solberg: – Ja, det er et stykke fra kvartfinale i OL til norsk 1.divisjon – ØIF Arendal

Glenn Solberg: – Ja, det er et stykke fra kvartfinale i OL til norsk 1.divisjon

Selv om det er stykke fra internasjonal topphåndball til norsk 1.divisjon, fant Sveriges norske landslagssjef likevel mye å glede seg over i Sparebanken Sør Amfi i formiddag. I ettermiddag blir det gutter vs. menn, tror han.

Glenn Solberg assisterer 1.divisjonsklubben Fold HK i helgen under Skarpnes Invitational. Solberg er som kjent svensk landslagssjef. Sønnen Magnus, som sitter til venstre i bildet, er en sentral spiller i Fold HK.

-Ja, det er et godt stykke fra kvartfinale i OL til norsk 1.divisjon, smiler Glenn Solberg etter at 1.divisjonslaget Fold HK – tidligere St. Hallvard – der sønnen Magnus spiller, vant 31-29 mot Viking Stavanger i formiddag.
For det er bare en drøy uke siden Solberg var tilbake i moderlandet, etter at han og hans Sverige måtte se seg slått 34-33 mot Spania i kvartfinale i OL i Japan.

Tidligere
Glenn Solberg trente Fold HK sin forløper St. Hallvard før han ble svensk landslagssjef. I helga stepper han inn som vikar for gamleklubben.
– Med tanke på at gutta stort sett er født i 2002 og 2003, er jeg imponert over at de henter opp igjen Vikings ledelse og vinner. Viking spilte tross alt på øverste nivå i fjor, sier vikartrener Glenn Solberg til oifarendal.no.
Egentlig skulle han kun følge sønnen fra tribuneplass gjennom lørdagens kamper.
– Heldig, vet du. Det er veldig morsomt å følge både egen sønn og denne gjengen, smiler han etter seieren.

Svingte
Fold HK åpnet kampen best og ledet 10-5 halvveis ut i den første omgangen, men fjorårets Rema 1000-lag Viking Stavanger spiste seg sakte, men sikkert inn hvittrøyenes ledelse. Til pause sto det 16-16. Etter hvilen byttet lagene på å ha initiativet. Ti minutter før slutt ledet Viking Stavanger 26-24. Da tok Fold time-out. Få minutter sto det 27-27 på tavla, før Fold HK festet grepet og vant 31-29.

Gutter vs. menn
Fold HK har mistet flere, erfarne spillere til klubber i Rema 1000-ligaen før sesongen. Forrige sesongs 6.plass kan bli krevende å kopiere. Solberg har likevel troa på lagets unggutter.
– I dag svinger det litt og vi har for mange tekniske feil, men de utvikler seg. De vinner og det er viktig for selvtilliten til unge gutter, sier han videre.
Senere i dag (klokken 16:30) møter Solbergs unggutter ØIF Arendal.
– Ja, det blir gutter mot menn. Vi skal likevel gi de kamp på det vi kan de gi kamp på, avslutter Glenn Solberg.

Billetter til ØIF Arendal vs. Fold HK klokken 16:30 kjøper man i ØIF-appen.