Hvem tar over etter Heia Pedersen? – ØIF Arendal

Hvem tar over etter Heia Pedersen?

Hvem løfter mest? Hvem har tatt størst steg? Hvem tar rollen som ØIF Arendals kraftpakke etter Eirik Heia Pedersen? I morgen skal ØIF-spillerne testes før sommerferien.

Kaptein Kristian Rammel og resten av ØIF Arendal-spillerne skal testes i flere blytunge øvelser torsdag. Her avbildet under tilsvarende styrketest i fjor.

– Dette er en årlig tradisjon. Jeg gleder meg til å se hvordan gutta ligger an, sier ØIF Arendals fysiske trener, Hans Olav Uldal.

Makskapasitet
Uldal forteller at hver spillers maks-kapasitet i de enkelte øvelsene skal måles.
– Våren ble veldig spesiell, og styrketreningen er noe nedprioritert den siste tiden. Derfor blir det ekstra spennende å se fremgangen fra torsdagens test-dag og frem til vi samles igjen i juli, sier Uldal videre.
Den tidligere OL-deltakeren i ti-kamp har en rekke øvelser på dagsorden. Testbatteriet følger i stor grad landslagets tester.
– For noen år siden synkroniserte vi testene våre mot testene landslaget kjører etter. Vi har rett og slett gjort det enklere å få gode referanser på hvor spillerne står. Dette har fungert godt, sier klubbens fysiske trener.

Fysisk trener Hans Olav Uldal tester ØIF Arendal-gutta i blytunge øvelser torsdag.

Øvelser
Frivending, knebøy, benkpress og seal row («omvendt benkpress») og en kort, intensiv løpstest er blant øvelsene.
– Hvilke spillere som har den beste kraftpakka, blir spennende å se. Styrketrening på dette nivået handler mye om å trene basert på visse prosent av maksløft. Derfor er maksløft interessant, nettopp for å tilpasse styrketreningen til hver utøver. Topphåndball har hatt det slik i mange år, det samme har ishockey, forklarer han.

Arven
Det var ingen hemmelighet at klubblegenden Eirik Heia Pedersen tronet øverst sammenlagt i mange sesonger. Han hadde det Uldal kaller «den største kraftpakka».
Herman Thysted er langt fremme, men får ikke testet seg på grunn av skade. Fredrik (red.anm: Venemyr) og William Fiala Gjermundnes har også tatt gode steg de siste månedene. De har alle arbeidet bra med styrkedelen over lenger tid. Disse spillerne representerer egentlig en generell sulten spillergruppe om dagen. Dette er en artig begivenhet som det handler om å vise seg frem i. Å havne i topp 3 i hver øvelse kan naturlig nok bli krevende for de fleste, men jeg har noen i kikkerten. Dermed gjenstår det å se hvem som tar opp arven etter Heia Pedersen, smiler han.

ØIF Arendal har som kjent utviklingsavtaler både med Olympiatoppen Sør og UIA. Olympiatoppen Sør følger testene. Det er også avtalt møter mellom ØIF Arendal og Olympiatoppen i anledning torsdagens tester.
Den første halvdelen av spillergruppa starter testingen klokken 11, den andre klokken 15.