Å fylle 18 har sine plikter…og en mor… – ØIF Arendal

Å fylle 18 har sine plikter…og en mor…

Hurtigtoget Fredrik U. Venemyr ble myndig i går. Det betød at han måtte stille med kake på trening.

Spillerens reservefar, altmuligmann, materialforvalter Tore Knutsen (f.v), jubilanten selv – Fredrik U. Venemyr og en etter sigende kakeglad danske, Lars Jakobsen avbildet etter torsdagens kveldsøkt i ærverdige Nedeneshallen.

– Jeg må bare gjøre som reglene tilsier, og det er å komme med kake på bursdagen, smiler jubilanten.

Og slik er det bare når spillerne fyller år i ØIF Arendal. Medbrakt kake – helst fersk og laget samme dag – er påkrevet. Botkasse-sje Laurits Rannekleiv er antakelig ikke nådig om regelen blir tøyd i den ene eller andre retningen. I fraværet av den skadde botkasse-sjefen, var det en av lagets to dansker, Lars Jakobsen, som måtte stille opp for å godkjenne kvaliteten på søtsakene – som selvfølgelig måtte ligge på vent til treningen var unnagjort. Spørsmålet er om det likevel blir bot, selv om Venemyr gjorde plikten.
– Det er nok mamma som har bakt denne kaka. Så ærlig må jeg være, men gutta blir nok fornøyd med at det er mamma som har stått for dette. Min oppgave var å få den helskinnet til trening, sier den joviale 18-åringen og hurtigtoget i anledningen.
– Og dine medspillere har vært greie med deg i dag?
– Så lenge kaka kommer som avtalt, så går det meste greit selv for oss unggutter, smiler Fredrik U. Venemyr.
– Vi antar at mamma fortjener en liten takk?
– Selvsagt. Takk, mamma!
Sjokoladekaka som gjemte seg under folien var på forhånd kvalitetssikret av Tore Knutsen mens spillerne hadde teknisk trening på parketten.
– Det er fordelen med å være med i støtteapparatet. Jeg må kvalitetssikre den slags, humrer ØIF Arendals joviale materialforvalter.

For når man blir 18 og myndig kan man spandere på seg et aldri lite kakestykke og bursdagssang! Gratulerer, Fredrik U. Venemyr!