MANGE SPØRSMÅL:- Vi er i full sving med planleggingen – ØIF Arendal

MANGE SPØRSMÅL:- Vi er i full sving med planleggingen

Neste fredag kastes endelig Rema 1000-ligaen for ØIF Arendals vedkommende igang igjen etter EM-pausen.

Så tett som dette blir det neppe lov til å ha det når ØIF Arendal møter Tønsberg Nøtterøy i Sparebanken Sør Amfi fredag 4. februar.

– Vi arbeider nå med ulike publikumsløsninger innenfor det handlingsrommet og gjeldende regelverk vi har med tanke på antall tilskuere, kohorter og alt det praktiske inn mot Tønsberg Nøtterøy-kampen, sier arrangementssjef Per Carsten Michelsen sier oifarendal.no.

Fra null til?
Da Rema 1000-ligaen tok pause før jul var det i praksis ikke tillatt med publikummere i verken Sparebanken Sør Amfi eller i andre Rema 1000-ligahaller. Myndighetene har siden myket opp bestemmelsene og retningslinjene knyttet til maksbegrensninger og alle andre tekniske og praktiske spørsmål. Helseminister Ingvild Kjerkhol sier til Aftenposten torsdag at det ikke blir noen full gjenåpning til uka, men at noen tiltak vil bestå. Det blir med andre ord noen lettelser, skal vi tro signalene som er sendt ut gjennom uka. Om de bebudede lettelsene får innvirkning på kulturarrangement, som håndball er uklart. Nøtterøy Tønsberg venter ØIF Arendal-gutta fredag 4. februar.

Kohorter
Dermed må arrangementssjefen foreløpig forholde seg til gjeldende retningslinjer som ble satt i kraft 21. januar. I teorien kan man ha 1500 tilskuere innendørs, der man har faste tilviste plasser. Likevel er det en rekke krav som gjør det kravet krevende på flere måter. Der det er flere enn 200 personer til stede kan man ha maksimalt 50 prosent kapasitet. Ved arrangement hvor det er flere enn 200 personer til stede, skal de som er til stede fordeles i kohorter på inntil 200 personer. Et minstekrav er minst to meters avstand mellom disse to kohortene. Meteren gjelder i praksis med enten en meter mellom hver publikummer og/eller en seterad. Hver kohort skal separate toalettforhold og bespisning/kiosk.

Arrangementssjef Per Carsten Michelsen.

– Som sagt er det knyttet litt for mye usikkerhet rundt hva vi kan og kanskje kan når vi skriver 4. februar. Derfor avventer vi en endelig plan for kampen. Vi vil komme ut med endelig og detaljert informasjon i begynnelsen av neste uke. For håndball i Sparebanken Sør Amfi blir det. Det skal bli godt å komme i gang igjen, opplyser og avslutter en spent arrangementssjef Per Carsten Michelsen overfor oifarendal.no torsdag.

Nettredaksjonen kommer tilbake med fyldig informasjon når alt er klappet og klart.