ENDELIG TILBAKE PÅ PARKETTEN: – DET KRIBLER! – ØIF Arendal
logo

ENDELIG TILBAKE PÅ PARKETTEN: – DET KRIBLER!

Magnus Søndenå er i troppen når Nærbø gjester Sparebanken Sør Amfi fredag ettermiddag.

Magnus Søndenå – slik vi er vant med å se ham, blir endelig å se i ØIF Arendal-drakta etter tre måneders skadefravær.

– Jeg startet med fullkontakt på treningsfeltet på mandag og klar til helgens to treningskamper mot Nærbø, opplyser en kampklar Magnus Søndenå overfor oifarendal.no.

Trygg
Det var i begynnelsen av november i fjor at uhellet var ute. MR-bilder viste da at en scene i hans høyre skulder var halvveis avrevet. Prognosen da var 4-6 uker, med et tynt håp om å rekke cupfinalen i romjula. Begge deler ble som kjent ikke noe av. Om alt går etter planen skal Søndenå teste seg i kampmodus både fredag og lørdag mot Nærbø i Sparebanken Sør Amfi. 4. februar står Tønsberg Nøtterøy for tur når Rema 1000 ligaen kastes i gang igjen etter EM-pausen.
– Dette har tatt lenger tid enn jeg hadde sett for meg, men nå har jeg vært tålmodig og fulgt fysioterapeutens råd i lang tid. Å se håndball fra tribunen er kjedelig. Det er på banen jeg vil være. Følelsen før helgens treningskamper er god. Treningene har vært fine og jeg har ikke holdt særlig tilbake denne uka. Det kribler, forteller Søndenå.

Løsner
ØIF Arendal avsluttet høstsesongen med tap mot Kolstad i Trondheim. Søndenå påpeker at mye handler om flyt og rytme. Han ser mange gode tendenser i treningsarbeidet som gjør at det vil løsne fremover når alvoret starter.
– Håndball handler om å finne og å holde på flyten samt ha momentet. I begynnelsen av sesongen hadde vi rammen for formen og flyten. Så lenge vi trener godt over tid, er det umulig å ikke bli bedre. Er kvaliteten i treningsarbeidet bra vil vi ta steg, skape gode prestasjoner og deretter kommer resultatene og selvtilliten, sier Søndenå som selv satt ny klubbrekord i den såkalte geysir-testen da spillerne ble ønsket velkommen av fysisk trener Hans Olav Uldal over nyttår.
Søndenå har vært ute en vinternatt på håndballbanen tidligere og er lite stresset med tanke på flytsonen.
– Det løsner. Det som er frustrerende i slike perioder er at man legger ned mye arbeid som ikke gir poeng. Da handler det om å fortsette med det man kan. Vi får forhåpentligvis noen svar på det vi jakter på mot Nærbø til helgen. Et godt lag og en fin motstander i den perioden vi er inne i nå, avslutter Magnus Søndenå.

Fredagens treningskamp har avkast klokken 18, mens lørdagens treningskamp har kampstart klokken 17. Kampene blir streamet her på oifarendal.no. Nettredaksjonen legger ut egen artikkel før fredagens treningskamp med livestreamen. Det samme gjør nettredaksjonen lørdag.

PS: Frederik Børm blir også å se i ØIF-drakta igjen etter han pådro seg corona i jule- og nyttårsferien.