SPILLER I KVELD: – Vi skal fortsatt løpe på alt – ØIF Arendal

SPILLER I KVELD: – Vi skal fortsatt løpe på alt

ØIF Arendal har scoret 148 mål på de fire siste treningskampene. Det betyr et scoringssnitt på 37 mål per kamp i januar. I kveld venter Kristiansand Topphåndball.

Olaf R. Hoffstad har vært het på målgrøten i de fire treningskampene i januar. Han og ØIF Arendal-spillerne har scoret 37 mål i snitt.


-Kan det fortsette slik mot Kristiansand i kveld?
– Vi har fokus på det samme, men må bli enda skarpere i forsvar og fortsatte med å løpe på alt, sier André Jørgensen Hofstøl.


148 mål
Selv om treningskamper alltid er treningskamper gir de likevel en pekepinn på hvor hva slags type spill som legges opp. I dobbeltkampene mot henholdsvis Nøtterøy Tønsberg (seier 42-32 og 36-23) og Nærbø (seier 32-30 og 38-35) ble det målrikt og høyt tempo. Scoringssnittet i de fire treningskampene er 37 scorede mål per kamp.
– Samtidig vil vi bruke kampen kynisk til å trene angrepsåpninger. Søndenå var i aksjon mot Nærbø, det samme var Børm. Nå kommer også Mario Matic på banen. Derfor må vi muligens legge spillet til å prioritere etablert angrep, forklarer han.

Olaf R. Hoffstad, Fredrik Venemyr og Kristian Rammel fikk brukt håndballskoene mot Tønsberg Nøtterøy for to uker siden.

Konkurranse
Med gårsdagens nyhet om at Jørg William Fiala Gjermundnes kommer tilbake på parketten langt tidligere enn han selv fryktet, samt at Søndenå er tilbake etter langvarig skade, gjør at konkurransen om spilletiden drar seg til. Fiala Gjermundnes blir riktignok ikke klarert for spill i kveldens treningskamp, men blir klar til Rema 1000-oppgjøret mot Tønsberg Nøtterøy fredag 4. februar i Sparebanken Sør Amfi. Herman Thysted har også vist gode takter i treningskampene og vil etter alle solemerker ha et ord med i laget fremover.
– Å ha tilnærmet full tropp i treningsarbeidet gjør noe med hele gruppa. Treningsmiljøet påvirkes og det blir skarpere på alle plan. Nå som Magnus også er tilbake for fullt mønstrer vi et mannskap med spillere som passer den hurtige håndballen vi ønsker å spille, sier han videre.
– Og kveldens kamp blir en generalprøve før Nøtterøy Tønsberg neste fredag?
– Ja, jeg forventer flere svar i kveld, sier Jørgensen Hofstøl som sammen med Luka Panza har lagt opp til en hard januar måned på styrkerommet og i hallen.

Kveldens kamp i Aquarama i Kristiansand har avkast klokken 17:45.

PS: Kristiansand stiller høyst sannsynlig med sin ferske spiller, den danske strekspilleren Sasser Sonn (Bjerringbro-Silkeborg) i onsdagens oppgjør.