AFTONBLADET: «Sverige har forberedt EM-flugtplan» – ØIF Arendal

AFTONBLADET: «Sverige har forberedt EM-flugtplan»

Sverige stiller til kveldens avgjørende mellomspillkamp mot Norge uten to av sine største stjerner. Blir det mer smitte i troppen har de lagt en fluktplan (!).

Den erfarne målvakten og svenske håndballstjernen Andreas Palicka (Redbergslid) og playmakeren Felix Claar (Aalborg) testet begge positivt på corona mandag. Det betyr at to av lagets hjørnesteiner ikke blir å finne på banen mot Norge i Bratislava i kveld.
Dog, svenskene skal til finalehelgen okke som – enten som semifinalist eller som et av lagene som skal kjempe om 5.plass i EM. Får en eller flere svenske spillere påvist positive prøve etter finalehelga, er belønningen en uke i isolasjon på et ungarsk hotellrom, skriver svenske Aftonbladet. Den svenske leiren har etter sigende ikke tenkt å nyte en ufrivillig ferie i Ungarn.

Skal man tro signalene fra den svenske troppen blir det lite aktuelt. Hvis en spiller leverer positiv prøve etter finalekampene, skal vedkommende isolere seg. Derfor har svenskene lagt en plan for å unngå isolering i Ungarn.
I planen inngår blant annet at man ikke har tenkt å sjekke svaret på coronaprøven, når sluttrunden er ferdigsspilt. Svenskenes videre plan er å leie en – eller ved behov flere biler – om mulig flere – for deretter å kjøre av sted ut av Ungarn.
– Vi har diskutert det. Det blir å finne en bra leiebil og bare gasse på hjemover. Det blir enten en bil eller en minibuss om vi blir mange, sier den svenske bakspilleren Jonathan Carlsbogård til svenske Aftonbladet.
Han betegner situasjonen som et marerittscenario.

Men før en eventuell fluktplan iverksettes skal Sverige møter Norge i kveldens siste mellomspillkamp. Vinneren går garantert videre til finalehelga. Taper Sverige skal de spille om 5.plassen fredag.

Norge har foreløpig ikke hatt utfordringer med smitte i troppen, men Thomas Solstad måtte stå over mot Spania søndag grunnet mageproblemer i helgen. Elverums Endre Langaas ble flydd ned til Bratislava mandag kveld, men han blir å finne på tribunen mot Sverige. For Thomas Solstad er friskmeldt og tilbake i troppen.

Kveldens avgjørende drama har avkast klokken 20:30 på TV3.

PS: Polen og Spania har avkast klokken 15:30, mens et Tyskland preget av en haug med smittede spillere møter Russland klokken 18:00. Tyskland har allerede sendt hjem en rekke spillere i eget ambulansefly fra mesterskapet. Den andre gruppa spiller ferdig i morgen onsdag.