STILLE I FJØSET: – Nei, det ble tyst i sofaen for å si det slik – ØIF Arendal

STILLE I FJØSET: – Nei, det ble tyst i sofaen for å si det slik

Det er hyggelig og være eneste svenske i spillertroppen om dagen. Fredag kveld kan Richard H. M. Lindstrøms landsmenn ta seg til finale i EM.

Det er hyggelig å være svensk i ØIF Arendal om dagen. Bare spør Richard H. M. Lindstrøm.

– Før Norge-kampen sa jeg til de frivillige her i klubben at det ville bli svensk seier mot Norge (24-23) – og slik ble det. Siden har det vært tyst på trening, humrer ØIF Arendals hardt skytende svenske Richard H. M. Lindstrøm om tirsdagens høydramatiske mellomspillkamp mellom hans Sverige og Norge i EM.

Sofaen
For det hadde garantert vært litt mindre moro å være svensk i ØIF Arendal om Sander Sagosen & co hadde spilt uavgjort eller vunnet den avgjørende kampen mot Sverige tirsdag.
– Da hadde det nesten ikke vært mulig å gå på trening, men nå er helt stille. Alle er tyste, humrer han.
Lindstrøm var selv ikke veldig høyt på strå da Norge feide over svenskene før pause tirsdag kveld.
– Jeg var sannsynligvis ikke den eneste svensken som var litt nervøs i første omgang der, men jeg fikk rett til slutt, sier han tydelig fornøyd.

I andre omgang ble som kjent kampen snudd på hodet.
– Nei, det ble tyst i sofaen for å si det slik. De sa ikke så mye og det veldig stille, sier han og sikter til hans medboere Kristian Rammel og Mario Matic som han så kampen sammen med.
Sverige stilte som kjent til oppgjøret uten stjernemålvakt Andreas Palicka og Felix Claar (begge corona), noe som gjorde Norge til forhåndsfavoritt.
– Det er godt å være svensk i Norge akkurat nå, fortsetter han.

Landslagstrener Glenn Solberg og hans Sverige møter Frankrike i semifinalen i EM i kveld.

Frankrike neste
Og enda bedre kan det bli fredag kveld når Glenn Solberg Sverige skal gjøre opp med Frankrike om den ene finalebilletten. Danmark og Spania gjør opp om den andre finalebilletten. Sverige tok forøvrig – noe overraskende – sølv i VM i Egypt i fjor. Lindstrøm tror selvfølgelig på landsmennene i kveldens dyst mot Frankrike, som våknet og tok en sterk seier mot et reservepreget Danmark onsdag kveld.
– Det er mange lag som har gått på en smell i dette mesterskapet og det har vært en del overraskende resultater, men det er ikke umulig for dette svenske laget å ta nok en finaleplass. Seier mot Frankrike vil ikke være noe stort sjokk, men det blir veldig jevnt med Sverige som seiersherrer, tror han.

Fornøyd
Selv har svensken hamret inn mål i treningskampene i januar. Neste fredag møter han og ØIF Arendal Tønsberg Nøtterøy i Rema 1000-ligaen i Sparebanken Sør Amfi.
– Og din svenskeform er er god?
– Kroppen kjennes bedre ut enn på lenge. Jeg slet en periode med en hamstring-skade, men nå føles alt bra, svarer han.
Det trengs mot Lindstrøms gamleklubb, med Norges tidligere landslagstrener – svenske Robert Hedin, på benken. På banen har Hedin en rekke svensker i troppen.
– Jeg har god tro på at det gode spillet vi viste mot Tønsberg Nøtterøy i de to treningskampene fortsetter neste fredag.
– Det kan med andre ord bli skikkelig hyggelig å være svensk når vi skriver neste fredag kveld?
– Ja, det kan det bli. Det blir en tøff match, men vi ser bra ut om dagen.
Men, aller først skal Lindstrøms Sverige gjøre opp med Frankrike klokken 20:30 i kveld. Og i finalen søndag?
– Det blir finale mot Danmark.

Da spørs det om det blir danskene Frederik Børm og Lars Jakobsen eller Lindstrøm som ler mest og best mandag…