SISTE: ØIF Arendal har signert ny høyreback – ØIF Arendal

SISTE: ØIF Arendal har signert ny høyreback

Birk Hermann Inselseth blir ØIF Arendal-spiller de to neste sesongen. Sandefjordsgutten hentes fra Bergen.

Sandefjordsgutten Birk Hermann Inselseth skal spille for ØIF Arendal de to neste sesongene. Han spiller nå for Bergen, der han har markert seg kraftig de siste to årene.

Høyrebacken har satt inn 89 mål for Bergen så langt denne sesongen, men for 2022/2023 og 2023/2024-sesongene blir han å se i ØIF Arendals vakre jubileumsdrakter. Inselseth erstatter dermed svenske Richard Lindstrøm etter sesongen.

Inselseth fyller 22 år 26. mai og har i ungdomsårene vært fast innslag på junior og ungdomslandslagene, sammen med blant annet ØIF Arendals Jørg William Fiala Gjermundnes. Han har spilt nær 40 landskamper for juniorlandslaget og ungdomslandslaget.

Inselseth beskrives som en spennende toveisspiller med sterke defensive kvaliteter, som gjør han aktuell både for det som på håndballspråket kalles toer (back) og treer (en av de midtre forsvarsspillerne) i forsvar. Hans 85 mål for Bergen vitner også om sterk målteft.

Høyrebacken spilte håndball i barne- og ungdomsårene for Sandefjord TIF sammen med blant annet ØIF Arendals Olaf R. Hofstad, før ferden gikk videre til Sandefjord Håndball. Deretter spilte han en sesong i Fold HK (Drammen). De to siste sesongene har han spilt for henholdsvis Fyllingen Bergen/Bergen.

Inselseth slutter seg til ØIF-troppen etter sesongslutt.

PS: Et større overgangsintervju og reaksjoner blir publisert på oifarendal.no utover dagen.