DANSK U-LANDSLAGSTRENER: – Mathias er en meget spennende playmaker – ØIF Arendal
Søren Simonsen, assistenttræner, Århus Håndbold. 08.09.2020. Herre Håndbold Liga. Århus Håndbold-Fredericia Håndboldklub. Foto: Ole Nielsen.

DANSK U-LANDSLAGSTRENER: – Mathias er en meget spennende playmaker

Danmarks U18-landslagstrener og assistenttrener i toppklubben Bjerringbro-Silkeborg, Simon Sørensen, skryter av sin tidligere elev Mathias Larson.

Simon Sørensen skryter av Mathias Larson. Simonsen er idag U18-trener for Danmark og assistenttrener i Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Ole Nielsen.

Larson ble presentert som ny ØIF Arendal-spiller dag.
– Mathias er en meget spennende playmaker som er dyktig til å fornemme hvilke tempo han skal sette opp. Han er en god duellspiller og samtidig god til å sette opp sine medspillere i riktige posisjoner Han har også et godt skudd fra gulvet som han bruker om forsvaret er i ubalanse, beskriver Simon Sørensen ØIF Arendals nye danske.
Sørensen kjenner Larson godt gjennom hans rolle som assistenttrener i Århus – en klubb Larson var tilknyttet i hele sin ungdomskarriere.

U21-treninger
Sørensen sier Larson har vært og er aktuell for det danske U21-landslaget. Larson har ennå ikke notert seg landskamper, men har den senere tid har Larson vært innom på treningssamlinger. U18-landslagstreneren håper Larson både tilriver seg og får en større rolle i ØIF Arendal enn hva han har hatt i GOG denne sesongen. Der har han kjempet med legenden Morten Olsen og Matias Gidsel om spilletiden på midten.
– Jeg synes det er fint at Mathias tar den muligheten, reiser til en annen liga til en toppklubb som ØIF Arendal. Det er et fint skritt for ham og hans utvikling. Nå får han en unik erfaring i en toppklubb som vinner mange kamper der han tar ansvar på banen. Jeg tror dette blir en fin historie for begge parter, sier Sørensen.

Ser nordover
Sørensen påpeker at den norske ligaen blir bedre og bedre, noe som gjør det enda mer interessant for danske spillere å se nordover enn tidligere.
– Å reise til et annet lag i et nytt land kan være veldig bra for utviklingen, men da må man også spille. Det skal spennende å se hvordan Mathias utvikler seg i Norge. For han er et stort, stort talent, avslutter Danmarks U18-trener og assistenttrener i Bjerringbro-Silkeborg, Simon Sørensen.

PS: Sørensen og Bjerringbro-Silkeborg er bekreftet som et av lagene som kommer til Arendal når eliteturneringen Skarpnes Invitational i august kastes i gang.