SISTE: Jakob har signert ny kontrakt, men resten av sesongen er over – ØIF Arendal

SISTE: Jakob har signert ny kontrakt, men resten av sesongen er over

Forsvarsbamsen og håndballarbeideren Jakob Falk Lorentzen har skrevet ny 1-årskontrakt med ØIF Arendal.

Jakob Falk Lorentzen.

– Først og fremst setter jeg stor pris på at klubben ønsker å ha med meg videre. Da vi spillere fikk presentert taktskiftet, Final 8 og utbyggingen av Sparebanken Sør Amfi visste jeg at dette ville jeg være med på. Vi går spennende tider i møte, sier en fornøyd Falk Lorentzen til oifarendal.no.

Ny kontrakt
Falk Lorentzen fikk sin første kontrakt med ØIF Arendal i fjor vår. Like etter ble bautaene Laurits Rannekleiv langtidsskadet og Kristian Rammel likeså – og vipps så var unggutten, som gikk gradene i Øyestad IF, en fast mann i kamptroppen.
– Jeg fikk en skikkelig boost i begynnelsen av sesongen og særlig i bortekampen mot Gornik Zabrze. Vi vant stort, jeg fikk mye spilletid og bidro med noen mål fremover. Det er nok sesongens høydepunkt, forteller strekspilleren og forsvarsbamsen.
– Samtidig er jeg ikke helt fornøyd med spilletiden resten av sesongen, men å sitte på benken er en del av utviklingen det også. Jeg har lært mye av Rammel og Børm denne sesongen. De er også veldig gode til å komme med småtips og triks i hverdagen. Det er ikke vanskelig å skjønne at jeg har sittet mye på benken med de to gutta foran meg i køen, medgir han.

Prolaps
Men, det stoppet ikke mot polakkene i fjor høst for Lorentzens del. 19-åringen har klort seg fast frem til han for en drøy måned siden fikk konstatert proplaps i ryggen, noe som gjør at inneværende sesongn høyst sannsynlig er over for hans vedkommende. Dermed får utviklingskurven seg en flat – eller til og med kanskje en liten knekk. Slikt må påregnes, sier den ambisiøse innsatsspilleren.
– Mye tyder på det, men jeg klarer ikke helt å holde meg unna styrkebua selv om ryggen stritter, humrer han.
For Falk Lorentzen er selve prototypen på innsats, engasjement og hardt arbeid over tid. For som han selv sier.
– Jeg er født til å være strek og forsvarsspiller. Det er der jeg får brukt styrkene mine og jeg legger lite i mellom når jeg er på banen, fastslår han.
Nå håper han ØIF Arendals mye omtalte taktskifte skal styrke ham enda mer. For taktskiftet betyr mer trening og det er musikk i Nednes-mannens håndballører.
– Jeg føler selv at jeg har tatt store steg de to siste sesongene. Neste sesong må jeg ta nye steg for å henge med. Taktskiftet legger til rette for det, sier Lorentzen som også håper å bli tatt opp til pedagogikk-studie på universitet.

Portugal til sommeren?
Falk Lorentzens ryggproblemer gjør at både sluttspill høyst sannsynligvis ryker og cupfinalen i mai likeså. Han har likevel et lite håp om å rekke eventuelle sluttspillfinaler i juni og ikke minst sommerens EM i Portugal med 2002-landslaget – et landslag han de to siste sesongene mer eller mindre vært en fast del av.
– Mesterskapet spilles i begynnelsen i juli. Det kan være innen rekkevidde hvis ryggen spiller på lag og opptreningen går som planlagt, sier Falk Lorentzen som lenge hadde kjent på vondter i ryggen før bortekampen mot Drammen i mars. Så sa det pang.

Høsten
Uavhengig av hvordan våren, forsommeren og sommeren blir for 19-åringens del, er han krystallklar på at kommende sesong blir litt mer krevende for klubbens øvrige strekspillere.
– Det er ingenting som tilsier at jeg ikke skal være med å kjempe om spilletiden. Jeg er 100% overbevist om at jeg kommer til å ta nye steg neste sesong. Det er derfor jeg har skrevet kontrakt, avslutter Jakob Falk Lorentzen.

ØIF Arendals innsatsspiller.

PS: Jakob Falk Lorentzen fikk sin første offisielle seniorkamp for ØIF Arendal i august 2020 mot Halden.