PANZA: – Han har tatt mulighetene som er gitt – ØIF Arendal

PANZA: – Han har tatt mulighetene som er gitt

ØIF-trener Luka Panza gleder seg til å jobbe videre med lillebror Løvlie Simonsen.

– Sebastian har tatt og brukt mulighetene sine godt denne sesongen. Vi tror på ham og har derfor tilbudt ham kontrakt, fastslår Luka Panza.

Kontrakt
Den yngste Løvlie Simonsen sier selv at han skal gjøre alt i hans makt for å følge samme utviklingskurve som storebror Sander L. Simonsen i årene fremover. Panza peker på hans mentale ferdigheter i tillegg til de fysiske som et sterkt kort.
– Han har bra fysikk og bra spenst. Han er dedikert, ung og seriøs. Vi tror på Sebastian og har sammen med Fredrik (red.anm: Venemyr) alle muligheter for en fin fremtid om utviklingen fortsetter. Det er mange unge talenter som snakker om å bli bedre, men Sebastian er en av dem som virkelig jobber hardt for å gjøre noe egen utvikling hver eneste dag. Slike spillere heier vi frem, fortsetter Panza.

Sebastian L. Simonsen.

Tøffere
Simonsen har i skrivende stund satt inn tre scoringer i årets sesong. Han spiller for øvrig en sentral rolle på rekruttlaget i 2.divisjon, som driftes av Øyestad IF. Panza er tydelig på at 18-åringen må utvikle forsvarsspillet for å ta nye steg.
– Ja, han må bli tøffere og mer aggressiv i dueller. Å utvikle forsvarsspillet blir én viktig oppgave fremover. I angrep skal vi sammen utvikle skuddvalgene som er i verktøykassa hans. Noe kommer med erfaringen og noe må arbeides systematisk med over tid. Sebastian er en venstrekant vi gleder oss til å jobbe videre med, avslutter Luka Panza.

PS: Simonsen har skrevet 1-årskontrakt med ØIF Arendal. Parallelt med håndballsatsingen skal Saltrød-gutten fullføre tredjeåret på videregående skole.