SIMONSEN: – Dette trigger meg – ØIF Arendal

SIMONSEN: – Dette trigger meg

Venstrekant Sebastian L. Simonsen (18) har skrevet kontrakt med ØIF Arendal. Han er mer enn klar for å vise seg tilliten verdig.

Den unge venstrekanten Sebastian L. Simonsen fylte 18 år 31. mars. To uker senere skrev han sin første kontrakt med ØIF Arendal.

– Klubben har store ambisjoner og jeg ønsker virkelig å være en del av dette nå og i fremtiden. Målet mitt er å spille på et høyt nivå i Europa med ØIF Arendal. Denne kontrakten er et lite steg på veien, sier Sebastian L. Simonsen som har hospitert med ØIF Arendal gjennom hele sesongen.
Simonsen har også vært på flere samlinger med aldersbestemte landslag, men foreløpig ikke – og også takket være pandemien – sikret seg kamper med flagget på brystet. Ennå.

Spilletid
Løvlie Simonsen, som er lillebror til Sander L. Simonsen på motsatt kant, har fått spilletid av trenerkollegene André Jørgensen Hofstøl denne sesongen.
– Som forventet?
– Nei, jeg har fått mer tid på banen enn jeg hadde sett for meg. Det har blitt en god del mer og spesielt i hjemmekampen mot polske Gornik Zabrze i fjor høst fikk jeg en del spilletid. Jeg fikk en solid start på sesongen med spilletid og mål da. Nå skal jeg ta nye steg, fremholder venstrekanten som fullfører andreåret på Sam Eyde VGS dette semesteret.
I skrivende stund har han scoret tre ganger for ØIF Arendal denne sesongen. Det skal bli flere i fremtiden.
– Jeg skal bevise at det er riktig av klubben å satse på meg, legger han til.

Tilpasset
ØIF Arendals taktskifte innebærer mer trening på dagtid, noe som i utgangspunktet kolliderer med skolegangen i samme bygg.
– Jeg har fått en god avtale og løsning med skolen, slik at jeg skal rekke treningene. Skolen og klubben tilrettelegger godt for meg. Det er dette jeg ønsker og vil, sier Simonen som ikke brukte lang betenkningstid da kontraktsforslaget kom på bordet.
– Hva er målet utover å pirke Olaf (red.anm: Hoffstad) og å holde Fredrik U. Venemyr bak deg når det kommer til spilletid på venstrekanten?
– Å bli så god som overhodet mulig og spille på landslaget. Dette er et veldig fint og bra steg på veien mot drømmen min, svarer han.

Håndballfamilie
Yngste bla’ Simonsen legger ikke skjul på at han har hentet mye inspirasjon – og fortsatt henter dette – og får tips og tricks – av lagkompis og bror Sander.
– Sanders utvikling trigger meg. Jeg snakker mye med ham og vi er mye rundt hverandre om dagen. Når jeg lurer på noe, enten det er innhopp, skuddteknikk eller noe annet så diskuterer vi mye håndball. Det blir mye håndballprat i familien, medgir han og sikter både til far og mor Simonsen. Far Tom har trent og fulgt opp sønnene sine fra barndomsårene i Sørfjell og over i Øyestad IF og ØIF Arendal.
Hans venstrekant-kollega Fredrik Venemyr skrøt og trakk frem miljøet blant det som også er konkurrenter om spilletiden på denne posisjonen. Det samme gjør Simonsen.
– Vi tipser hverandre, unner hverandre sukssess og backer hverandre.
– Hva blir ditt viktigste utviklingsarbeid fremover?
– Forsvarsspillet. Det er der jeg har mest å gå på, mener og avslutter Sebastian L. Simonsen overfor oifarendal.no.

Vi gratulerer Sebastian L. Simonsen med den ferske kontrakten!