ASSER: – En drøm som går i oppfyllelse – ØIF Arendal

ASSER: – En drøm som går i oppfyllelse

Sverre R. Asser har hospitert to ganger i uka i ØIF Arendal gjennom hele sesongen. Nå er talentet belønnet med en fersk kontrakt.

Talentet og hisøygutten Sverre Asser har skrevet under kontrakt med ØIF Arendal.

– Jeg har alltid ønsket å spille håndball. Nå får jeg sjansen på høyeste nivå. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har fått en unik mulighet i hjembyen min til å gjøre det jeg liker aller best. Nå skal jeg jobbe enda hardere for å bli den beste utgaven av meg selv, smiler hisøygutten Sverre R. Asser.

Håper
Den sympatiske 18-åringen har få måneder igjen av videregående skole. Når siste eksamen er levert blir det store doser med håndball som følge av den ferske kontrakten og taktskiftet ØIF Arendal legger opp til i kampen om medaljer og ære i norsk topphåndball.
– Klubben har gitt meg en sjanse. Det er opp til meg om hvor mye jeg får ut av dette, sier han tydelig.
Asser, som har dunket inn mål under Kjetil Øygarden og Asle Grans ledelse i aldersbestemt håndball i Hisøy og denne sesongen i 2.divisjon for Øyestad IF, har ambisjoner om spilletid på øverste nivå.
– Målet er å trene, trene og trene og forhåpentligvis kjempe meg til litt spilletid, slik at klubben ser utvikling og ønsker å gi meg en lengre kontrakt. Igjen, jeg har ingen forventninger til at klubben gir meg noe. Jeg må gjøre jobben selv, gjentar og fastslår Asser.

Landslagsuttak
Assers ferdigheter er ikke bare lagt merke til av ØIF Arendal. Som 16-åring fikk han sitt første landslagsuttak til guttelandslaget. Så traff pandemien landet og idretten for fullt. I høst ble han tatt ut på ny. Så kom pandemien på ny.
– Treningene i ØIF Arendal har tilført meg mye. Spillerne, og særlig Sondre (red.anm: Paulsen), Magnus (red.anm: Søndenå) og Richard (red.anm. Lindstrøm) har vært flinke til å støtte meg og å gi meg tips underveis. Erfaringen disse spillerne har opparbeidet seg, deler de gladelig videre. Jeg har gode læremestere rundt meg, mener han.

Sverre Asser (t.v) har fått en god skole i moderklubben Hisøy og siden i Øyestad IF. Her er Asser avbildet sammen med Håkon Venaas og Henrik Øygarden – og med ØIF Arendal G16 2019/2020 i bakgrunnen.

Skryt
Asser er tydelig på at foreldrene og ikke minst hans trener siden 1.klasse, Kjetil Øygarden og siden Asle Gran, har betydd alt for ham og resten av lagkameratene i 2003-kullet som nå utgjør stammen i 2.divisjonslaget i Øyestad IF.
– Jeg hadde aldri vært der uten ham, sier Asser og tenker på nevnte Kjetil Øygardens innsats.
– Han har oppmuntret og støttet meg og alle de andre 2003-gutta siden vi var 7 år. Han er en strålende mann som alle ser opp til. Miljøet i Hisøy og siden i Øyestad er helt unikt. Livet er full av tilfeldigheter, men uten Kjetil og Asle hadde jeg aldri stått her idag, sier han tydelig.
– Ingen av 2003-gutta hadde stått her idag, legger han til.
I treningskampene mot Nøtterøy og Nærbø i januar fikk Asser godt med spilletid. Han sier overgangen fra 2.divisjon og spill på juniornivå og opp til elitenivå tidvis er brutalt.
– Vurderinger i spillet, fysikken, tempoet, taklingene og skuddene. Alt er mer voldsomt i eliten. Ting som fungerer i 2.divisjon fungerer ikke i eliteserien. Det tar litt tid å tilvenne kroppen og hodet til dette nivået, men de verste sommerfuglene ga seg i januar. I den andre treningskampen i januar innså jeg at det er bare å gi alt og legge vekk usikre følelser og spenning i kroppen, forteller han.

Magnus Carlsen?
Foruten utallige timer i hallen for å jakte forbedringer i egen utvikling, tilbringer Asser tid med kompisene. Der står både volleyball, padeltennis og andre aktiviteter på plakaten.
– Jeg har et stort konkurranseinnstinkt, enten det er FIFA på skjermen eller sjakk. Jeg er ikke spesielt glad i å tape, gliser han.
– Men hva er din spisskompetanse på håndballbanen?
– Jeg er god i kontringsfasen og har eksplosive finter. Det er noe jeg håper vil hjelpe meg i jakten på utvikling. For denne kontrakten er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg skal gi alt, lover og avslutter Sverre R. Asser overfor oifarendal.no.