Dansk storklubb kan rykke ned (!) – ØIF Arendal

Dansk storklubb kan rykke ned (!)

Tidligere ØIF Arendal-spiller Jesper Munk og hans klubb TTH Holstebro kan rykke ned fra den danske toppserien.

Tidligere ØIF Arendal-spiller Jesper Munk og hans TTH Holstebro står med begge beina plantet i nedrykksstriden i Danmark.

Den danske storklubben ligger ett poeng under sikker plass med 16 poeng på 25 kamper. En annen dansk, ærverdig storklubb, Kolding IF, ligger poenget over dog med én kamp mer spilt.
Holstebro møter forøvrig både Kolding i siste serierunde, fortapte Skive i den nest siste serierunden og Sønderjyske (18 poeng) torsdag denne uka.
Laget tapte sist hjemmekamp 30-39 mot Ribe-Esbjerg – Magnus Søndenås gamleklubb.

For drøye to uker siden ble Holstebros playmaker Johan Meklenborg skadet og ute frem til et stykke ut i neste sesong. Da lå Holstebro over streken med tre poeng.

Holstebro tok 4.plass i EHF Cup så sent som i 2019 og sølv i pokalfinalen (cupen) i 2020 og DM-bronse samme år. Jesper Munks klubb vant for øvrig pokalgull (cupen) i 2018 og deltok i Champions League i 2017. Det er med andre hvilken som helst klubb som står plantet med begge beina i nedrykksstriden i Danmark.

GOG og kommende ØIF Arendal-spiller Mathias Larson er allerede seriemester foran Aalborg. Aalborg vant for øvrig pokalfinalen – cupen – mot nettopp GOG sist helg.

Tabellen i den danske toppserien finner du her: https://haandbold.dk/puljer/Pulje/82403

PS: Både Aalborg (2.plass) og Bjerringbro (5.plass) skal som kjent spille i eliteturneringen Skarpnes Invitational i august i Arendal. De to øvrige lagene er ØIF Arendal og den tyske lederklubben i Bundesliga, SC Magdeburg.