Hedin og investorer vil overta Tønsberg Nøtterøy – ØIF Arendal

Hedin og investorer vil overta Tønsberg Nøtterøy

Tønsberg Nøtterøy-trener Robert Hedin har samlet en gruppe investorer, som er villig til å overta klubben. Styret er avventende.

Tønsberg Nøtterøy-trener Robert Hedin har samlet flere investorer som er villige til å overta gjeld og toppsatsingen. Her i aksjon mot ØIF Arendal i februar.

Det skriver Tønsberg Blad i dag. Ifølge avisen er det fortsatt en reell fare for at klubben havner i skifteretten etter at det ble oppdaget at klubben har en svært krevende økonomi for snart to måneder siden.
I begynnelsen av februar trakk klubbens daværende daglige leder og styreleder seg. Siden forlot elleve spillere klubben.

I følge Tønsberg Blad viser et foreløpig regnskap et underskudd for 2021 på nær to millioner samt en negativ egenkapital på ca 1,8 millioner. Klubbstyret vil ifølge avisen legge frem et endelig regnskap på årsmøtet i april.
Tønsberg-klubbens trener Robert Hedin, tidligere landslagstrener for landslaget, har i følge avisen fått med seg et knippe investorer som er villige til å sanere klubbens gjeld mot at Hedin og investorene overtar elitesatsingen.
– Det stemmer. Det er gitt et tilbud til styret i Nøtterøy, og vi hadde en prat om dette tirsdag denne uka, sier Hedin, som legger til at uansett hva klubbledelsen bestemmer seg for forholder han seg lojalt til kontrakten han har med klubben.

Hedin opplyser at investorene er en blanding av lokale krefter og krefter med tilhold utenfor Tønsberg.
Klubbens nye styreleder Torbjørn Fevang og styret jobber hardt for å styre klubben inn på trygg grunn. Tilbudet som Hedin og investorene har kommet med, er ennå ikke vurdert.
– Umiddelbart er vi skeptiske. Tanken vår er at vi ikke har lyst til å selge klubben. Når det er sagt så forstår vi at Robert ser denne muligheten og vi holder døra på gløtt, sier Fevang til Tønsberg Blad.
Fevang opplyser til avisen at styret har god oversikt over situasjonen og at styret har lagt en god plan for å unngå skifteretten.

Klubben og klubbstyret har siden den økonomiske situasjonen ble kjent, igangsatt en rekke tilbak for å redde klubben. En egen Spleis-aksjon er blant tiltakene.
– Vi vender hver eneste stein for å komme i mål. Derfor avviser vi ikke tilbudet fra Robert og hans investorer 100% prosent. Kommer vi i en situasjon hvor vi ser at vi ikke greier å berge klubben, da vil vurdere tilbudet, sier styreleder Fevang til avisen.

Tønsberg Nøtterøy ligger i skrivende stund nest sist i Rema 1000-ligaen. Det er seks poeng opp til trygg grunn. Nøtterøy Tønsberg har spillefri i helgen, men gjester serietoer Drammen til onsdag.

ØIF Arendal er som kjent vertskap for seriemester Elverum lørdag ettermiddag i Sparebanken Sør Amfi.