NY AVTALE: Slik blir håndballen på tv – ØIF Arendal

NY AVTALE: Slik blir håndballen på tv

TV 2 og Amedia skal dele rettighetene til enkelte topphåndballkamper fra sesongen 2022/2023. Det ble klart idag.

Frederik G. Børm og ØIF Arendal kan både ses på Amedias kanaler og TV2 sine plattformer neste sesong.

For halvannet år siden kjøpte TV2 rettighetene til å sende alle kamper i REMA 1000-ligaen fra sesongen 2022/23 til 2029/30. Nå har TV 2 inngått en avtale og videresolgt deler av rettigheten til mediekonsernet Amedia. Amedia eier rundt 100 lokalaviser og andre publikasjoner landet rundt. Det melder NHF i en pressemelding idag.

80 kamper
Ifølge pressemeldingen vil Amedia bli tilbudt 40 kamper fra REMA 1000-ligaen for kvinner og 40 kamper fra REMA 1000-ligaen for menn, heter det. Amedia skal forøvrig sende alle kampene fra 1. divisjon kvinner og menn.
– For oss er dette positivt, gjennom at idretten vår får en enda større og bredere promotering. Vi vet at direktestrømming av håndballkamper har vært viktig for mange av Amedias lokalaviser, og vi er glade for at det tilbudet nå opprettholdes, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu til handball.no
Aalbu presiserer at de kampene som vil kunne sees via Amedias tjenester, også blir tilgjengelig for abonnementer på TV2 Play.
– Vi har vært opptatt av at de som ønsker å følge REMA 1000-ligaen på TV, ikke skal trenge å kjøpe flere abonnement for å henge med. Det er ivaretatt i den nye avtalen, avslutter Aalbu ifølge handball.no.